Η “κίτρινη” προσωπικότητα στο Δικτυακό Μάρκετινγκ

κίτρινη  προσωπικότητα

“Αν θέλεις να πετύχεις, όποιο και αν είναι το αντικείμενό σου, είναι σημαντικό να αρχίσεις να κατανοείς, να εμβαθύνεις και να γίνεις όσο πιο καλός και πιο επαγγελματίας μπορείς σε αυτό που κάνεις”

Ο Ιπποκράτης ξεκίνησε την θεωρία των 4 διαφορετικών προσωπικοτήτων το 400 περίπου π.Χ. και τα τελευταία χρόνια πολλοί ψυχολόγοι και ομιλητές έχουν διδάξει και επεκτείνει την θεωρία του.

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με την κίτρινη προσωπικότητα και σε επόμενα άρθρα με τις υπόλοιπες τρεις.

Η “ΚΙΤΡΙΝΗ” ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

Το μόνο που χρειάζεται να θυμάστε είναι μία λέξη. Αυτή η μία λέξη περιγράφει την κίτρινη προσωπικότητα.

Ποιά είναι αυτή η λέξη;

«Βοήθεια»

Αυτή είναι η λέξη κλειδί για τις κίτρινες προσωπικότητες. Οι κίτρινες προσωπικότητες θα κάνουν περισσότερα για τους άλλους παρά για τον εαυτό τους.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες στο να βοηθούν τους άλλους. Ζούνε περιμένοντας την ευκαιρία να ζητηθεί η βοήθειά τους. Τους κάνει να νιώθουν καλά όταν βοηθάνε.

Όταν ένας γείτονας είναι άρρωστος, ποιός πηγαίνει στο σπίτι του και του φέρνει φαγητό; Ποιός τους βοηθάει να επανακτήσουν την υγεία τους;

Οι κίτρινες προσωπικότητες.

Θα βρείτε πολλές κίτρινες προσωπικότητες στα παρακάτω επαγγέλματα:

  • Θεραπευτές
  • Μασέρ
  • Νηπιαγωγούς
  • Χορηγούς
  • Νοσοκόμες/ους
  • Κοινωνικούς λειτουργούς
  • Εθελοντές
  • Συμβούλους
  • Εξυπηρέτηση πελατών
  • Κ.α.

Γιατί; Γιατί απολαμβάνουν δουλειές που βοηθάνε τους ανθρώπους.

Επειδή οι κίτρινες προσωπικότητες πάντα βοηθάνε ανθρώπους, δεν τους νοιάζει σχεδόν καθόλου το οικονομικό σας πλάνο, τα ταξίδια που θα κερδίσουν, ή οι επιστημονικές αναφορές πάνω στα πατενταρισμένα σας προϊόντα.

Τους νοιάζει πώς θα βοηθήσουν και άλλους ανθρώπους είτε με τα προϊόντα σας είτε βοηθώντας τους να κερδίσουν χρήματα ή να πετύχουν τα όνειρα και τους στόχους τους.

Οι κίτρινες προσωπικότητες γίνονται πολύ μεγάλοι ηγέτες στο Δικτυακό Μάρκετινγκ. Οι άνθρωποι έλκονται με φυσικό τρόπο προς αυτούς λόγω της ακεραιότητάς τους, της ειλικρίνιάς τους, της πρoθυμίας τους να βοηθήσουν και για το ιεραποστολικό τους πνεύμα. Από την στιγμή που θα πειστούν για κάτι, το ιεραποστολικό τους πνεύμα ξεπερνάει τον φόβο της απόρριψης και γίνονται αυτοπαρακινούμενοι για τον σκόπο τους.

Σπάνια θα δείτε σε παρουσιάσεις κίτρινες προσωπικότητες μπροστά στην σκηνή να παρακινούν τους καλεσμένους. Δεν είναι ο τύπος των ανθρώπων για να δίνουν διαταγές ή για να λένε στους ανθρώπους τι να κάνουν.

Συνήθως τους βλέπετε στο πίσω μέρος της αίθουσας όπου γίνεται η παρουσίαση γιατί τους αρέσει να υποστηρίζουν την λειτουργία της παρουσίασης παρά να φαίνονται ως το μεγάλο αστέρι της συνάντησης.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν είναι μεγάλοι ηγέτες. Απλά ηγούνται με διαφορετικό τρόπο.

Θυμάστε την Μητέρα Τερέζα; Τον Μαχάτμα Γκάντι; Και οι 2 ήταν κίτρινες προσωπικότητες.

Οι κίτρινες προσωπικότητες είναι ευγενικές φυσιογνωμίες οι οποίες με ένα αργό βήμα και ρυθμό ακολουθούν τον ρυθμό της ζωής και προσαρμόζονται παντού.

Οι κίτρινες προσωπικότητες το βρίσκουν σχεδόν αδύνατον να πούνε «Όχι» σε οποιαδήποτε πρόταση. Τους φαίνεται πολύ πιο εύκολο να πούνε «Ναι» παρά να κάτσουνε να εξηγήσουνε γιατί θέλουν να πούνε «Όχι».

Δεν τους αρέσει να έρχονται σε σύγκρουση, δεν θέλουν να απογοητεύουν ανθρώπους, έτσι χαμογελάνε, αποφεύγουν τις συγκρούσεις και είναι εύκολοι άνθρωποι στο να κάνεις παρέα μαζί τους.

Αλλά μην ξεγελαστείτε και γίνετε πιεστικοί με τις κίτρινες προσωπικότητες. Επειδή είναι ευγενικοί και μιλάνε όμορφα αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τους κάνετε ότι θέλετε. Θέλουν να βοηθούν και να είναι εξυπηρετικοί αλλά δεν τους αρέσει  να τους λένε τι να κάνουν.

Δεν τους αρέσει να επιβάλλουν την γνώμη τους πάνω στους άλλους. Δεν παίρνουν εύκολα μία απόφαση.

Στις κίτρινες προσωπικότητες δεν αρέσουν τα παράπονα,  δεν γκρινιάζουν εύκολα για τα προβλήματα και δεν τους αρέσει να κριτικάρουν.

Έχουνε πολύ καλό αυτί, είναι υπομονετικοί και δείχνουν μεγάλη κατανόηση, γι’ αυτό και στο Δικτυακό Μάρκετινγκ όλοι αγαπούν  να συνεργάζονται μαζί τους.

Όταν έχετε απέναντι σας ένα υποψήφιο πελάτη ή συνεργάτη με «κίτρινη προσωπικότητα» μιλήστε του για το πώς μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο με τα προϊόντα σας και με την επιχειρηματική σας ευκαιρία και όχι τόσο για τα οικονομικά οφέλη που θα έχει ο ίδιος.

Πιο πολύ θα τον κινητοποιήσει το να βοηθήσει άλλους παρά να κερδίσει ο ίδιος χρήματα. Και τα χρήματα θα έρθουν και για αυτόν.

Όταν θέλετε να προσκαλέσετε σε μία παρουσίαση μία κίτρινη προσωπικότητα χρησιμοποιήστε την λέξη «βοήθεια». Π.χ. «Θέλω να σου ζητήσω μία χάρη. Αύριο έχουμε μία συνάντηση και θα χρειαστώ την βοήθειά σου για να μου πεις την γνώμη σου πάνω σε κάποια προϊόντα που βοηθούν τους ανθρώπους να είναι υγιείς χωρίς να καταναλώνουν χημικά φάρμακα. Θα μπορέσεις να έρθεις;»

Το άρθρο αυτό είναι μεταφρασμένο απόσπασμα από το βιβλίο: The Four Color Personalities For MLM: The Secret Language For Network Marketing

Μπορείτε να αγοράσετε και να διαβάσετε αυτό το βιβλίο από το Amazon σε πολύ χαμηλή τιμή από εδώ:

 

Στο επόμενο άρθρο θα μιλήσουμε για την «μπλε» προσωπικότητα

Αν σας άρεσε το άρθρο σχολιάστε το (με ενδιαφέρει η γνώμη σας) και μοιραστείτε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των κουμπιών που ακριβώς από κάτω από αυτήν την πρόταση.

This entry was posted in ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ and tagged on by .

About ilias_dn@yahoo.gr

Ονομάζομαι Ηλίας Γρατσίας και είμαι παθιασμένος Δικτυωτής. Δουλειά μου είναι να βοηθάω, να καθοδηγώ και να δείχνω τον τρόπο, σε όσους θέλουν να αποκτήσουν οικονομική ελευθερία και αυτοδιαχείριση της ζωής τους και του χρόνου τους, μέσω του καταπληκτικού και πολύ δυναμικού επαγγελματικού οχήματος, που ονομάζεται ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Σου εύχομαι καλή περιήγηση στο BLOG μου, και εύχομαι το υλικό που θα βρεις εδώ, να σε βοηθήσει στην εξέλιξη σου, ως άνθρωπο και ως επαγγελματία. Για οτιδήποτε χρειαστείς, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου, μέσω των πολλαπλών τρόπων επικοινωνίας, που θα βρεις σε αυτό εδώ το BLOG