Μήπως υποσυνείδητα η σχέση σου με το χρήμα είναι ενοχική; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ; – Η ενοχή για το χρήμα και ποιούς εξυπηρετεί

Η ενοχή για το χρήμα και ποιούς εξυπηρετεί

“Όσο εσείς σκέφτεστε ΕΝΟΧΙΚΑ για τα χρήματα, κάποιοι άλλοι θα τα βγάζουν εις ΒΑΡΟΣ σας”

Τι είναι το χρήμα με απλά λόγια;

Από αρχαιοτάτων χρόνων υπάρχουν τα χρήματα. Πριν από τα χρήματα οι άνθρωποι ανταλάσσανε υλικά αγαθά και έτσι κινούνταν το εμπόριο. Π.χ. Είχα εγώ λεμόνια και εσύ πορτοκάλια. Μου έδινες 5 πορτοκάλια σου έδινα 5 λεμόνια και είμασταν πάτσι. Μου έδινες ένα αρνί σου έδινα 2 κότες είμασταν πάτσι. Μετά ήρθε το χρήμα για να διευκολύνει αυτές τις συναλλαγές. Στην αρχή υπήρχε ο χρυσός, το ασήμι και άλλα πολύτιμα μέταλλα ως  χρήμα. Αργότερα ήρθαν οι τράπεζες και τα τυπωμένα χρήματα.

Που θέλω να καταλήξω; Ότι το χρήμα ήταν, είναι και θα είναι ως μέσο συναλλαγής απαραίτητο στον άνθρωπο για να συναλάσσεται.

ENOXI GIA TA XRIMATA

Ποιούς εξυπηρετεί η ενοχή για το χρήμα;

Το χρήμα έχει ενοχοποιηθεί από πολλές θρησκείες ως βρώμικο και αμαρτωλό. (Σε αυτό το σημείο να ξεκαθαρίσω ότι δεν κατηγορώ τις θρησκείες και την πνευματικότητα, των οποίων είμαι υπέρ, αλλά αναφέρομαι σε κάποιους επιτήδιους οι οποίοι ιστορικά ενεπλάκησαν στο παρελθόν με τις θρησκείες για να ελέγχουν τις μαζές – όλους εμάς δηλαδή). Ποιός είναι ο λόγος; Φυσικά για να μπορούνε μόνο λίγοι άνθρωποι να το κατέχουν. Οι λεγόμενοι «κακοί» από τους πολλούς. Οι «καλοί» νιώθουν ενοχή για το χρήμα και δεν το επιδιώκουν και αυτό αφήνει ανενόχλητους τους «κακούς» και «αμαρτωλούς», οι οποίοι το επιδιώκουν, να το κατέχουν, να το διαχειρίζονται και να έχουν όλους τους υπολοίπους στη δούλεψή τους. (διαβάστε το βιβλίο «Αντιγνώση», από Λιλή Ζωγράφου)

Εσένα ποιά είναι η σχέση σου με το χρήμα; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ;

Το χρήμα από μόνο του δεν είναι κακό όπως και ένας άνθρωπος δεν είναι καλός ή κακός. Το καλό και το κακό ζούνε μέσα σε όλους μας, όπως ακριβώς και ένας μαγνήτης έχει 2 πόλους και όχι μόνον έναν, και είναι στο χέρι μας, στη συνείδησή μας, στα συναισθήματα μας και δική μας επιλογή το ποιό από τα 2 τροφοδοτούμε. Την καλή μας πλευρά και τις αρετές μας ή την κακή μας πλευρά. Υπάρχουν καλές πράξεις και κακές πράξεις. Κακές πράξεις συνήθως κάνουν οι άνθρωποι που δεν αγαπούν τον εαυτό τους, τη ζωή και κατά συνέπεια δεν αγαπούν και τους άλλους. Αυτό που κάνουμε με τα χρήματα μπορεί να είναι καλό ή κακό. Με τα χρήματα μπορείς να κάνεις πολύ όμορφα πράγματα. Μπορείς να κάνεις και πολύ άσχημα πράγματα. Μπορείς νε περνάς όμορφα εσύ και όσοι βρίσκονται κοντά σου, να βοηθάς ανθρώπους, να δημιουργήσεις σχολεία, νοσοκομεία, παιδικές χαρές, πάρκα, ιδρύματα που να βοηθούν άστεγους, να χρηματοδοτείς θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες κ.α.

Μπορείς όμως να κάνεις και πολέμους και να καταστρέφεις ανθρώπους κ.α.

Όλα αυτά δεν τα κάνει το χρήμα από μόνο του. Τα κάνει ο άνθρωπος. Ένας πλούσιος άνθρωπος που αγαπάει τον εαυτό του, τη ζωή και τους άλλους θα κάνει πολύ καλά πράγματα με τον πλούτο που έχει ή που θα δημιουργήσει. Ένας άνθρωπος που δεν αγαπάει τον εαυτό του, δεν αγαπάει την ζωή και δεν αγαπάει τους άλλους, θα κάνει πολύ άσχημα πράγματα με τον πλούτο του.

 

Συμπέρασμα

Το χρήμα από μόνο του δεν είναι τίποτε. Δεν έχει καμμία αξία. Είναι ένα απλό μέσο για να ενεργήσουμε. Για να κάνουμε όμορφα ή άσχημα πράγματα.

Μην φοβάστε να πλουτίσετε. Έχετε τόσα πολλά καλά πράγματα να κάνετε με τον πλούτο σας. Και για εσάς και για τους άλλους.

«Με το να είστε φτωχοί, και με το να σκέφτεστε σαν φτωχοί, δεν βοηθάτε ούτε τον εαυτό σας ούτε και κανέναν άλλον»

Όσο νιώθετε ενοχή για το χρήμα, και δεν οραματίζεστε μία πλούσια και ονειρεμένη ζωή, τόσο αυτό δεν θα συμβαίνει σε εσάς.

Κάποιοι θέλουν να σκέφτεστε χαμηλά, και να ζείτε χωρίς όνειρα, για να εξυπηρετείτε τα συμφέροντά τους και τις δικές τους ζωές. Για να είσαστε υπάλληλοί τους. Σκλάβοι τους.

Ότι έχεις στο μυαλό σου ως σκέψεις και ως όνειρα αυτό θα σου δώσει και η ζωή. Εάν δεν το έχεις πρώτα ονειρευτεί  κάτι, είναι πολύ πιο δύσκολο να συμβεί.

Με την θεωρία της ενοχής “Ότι το χρήμα είναι βρώμικο και κακό και όσοι το βγάζουν είναι ένοχοι και κακοί και ότι το βγάζουν με ύποπτο τρόπο”, τότε όλοι οι επιχειρηματίες για τους οποίους δουλεύετε, οι συγγραφείς, οι αθλητές, οι μουσικοί, οι ηθοποιοί κ.α. που βγάζουν πολλά χρήματα είναι κακοί; Πολλούς από αυτούς δεν τους χειροκροτείτε; Δεν τους θαυμάζετε; Δεν τους επιβραβεύετε με τα χρήματά σας (εισιτήρια κτλ) και με τον ενθουσιασμό σας;

Ρωτήστε τον εαυτό σας: Γιατί είστε τόσο φτωχοί; Δεν μπορείτε να βγάλετε όσα χρήματα ονειρεύεστε ή απλά δεν ονειρεύεστε καθόλου και δεν επιδιώκετε να βγάλετε καθόλου χρήματα; Μήπως τελικά δεν έχετε τον τρόπο να βγάλετε αυτά τα χρήματα ή απλά τα πολλά χρήματα δεν είναι για εσάς, αλλά είναι για εσάς το να δουλεύετε σκληρά για να βγάζουν άλλοι τα πολλά χρήματα από τον δικό σας κόπο και χρόνο;

Μήπως δεν σας αξίζει να έχετε τόσα πολλά χρήματα; (ενοχή). Μήπως αυτό σας λέει το υποσυνείδητό σας; Μήπως υποσυνείδητα σκέφτεστε και νιώθετε έτσι και για αυτό είστε ακόμη φτωχοί;

Το αφεντικό σας είναι “κακός” που έχει δική του επιχείρηση και εσείς είστε καλός που είστε υπάλληλος και δουλεύετε για αυτόν;

Ονειρέψου – Κατόρθωσε – Πίστεψε!!!

Αν έχετε όνειρα, και θέλετε να βγάλετε πολλά χρήματα για να μπορέσετε να τα πραγματοποιήσετε, και θέλετε να μάθετε πώς να εφαρμόσετε επιτυχημένα τους μηχανισμούς του πλουτισμού στη ζωή σας, επικοινωνήστε μαζί μου ΕΔΩ για να κλείσετε ένα ραντεβού διάρκειας 20 λεπτών μαζί μου (τηλεφωνικά, από κοντά ή μέσω skype), για να γνωριστούμε, να μοιραστείτε τα όνειρά σας και τους στόχους σας μαζί μου και να σχεδιάσουμε μαζί, βήμα-βήμα, την καινούρια σας ζωή

Σου προτείνω να δεις την ταινία “Το Μυστικό” αν δεν την έχεις δει. Για να την δεις πάτα ΕΔΩ


Αξίζεις Ελευθερία.

Αξίζεις Ευτυχία.

Αξίζεις Αφθονία.


Εάν σου άρεσε αυτό το post και το βρήκες βοηθητικό, μοιράσου το με τους ανθρώπους που πιστεύεις ότι θα τους ενδιαφέρει, μέσω των κουμπιών Share στα Social Media που θα βρείς κάτω από αυτό το post.
Στην επιτυχία σου!
Ηλίας Γρατσίας
elias gratsias blog photo new
Συνδεθείτε μαζί μου στα Social Media 
facebook button 2  twitter button  linkedin button  you tube  pinterest button   blog 2
Friend me at skype: elias.gratsias
E-mail me at: ilias_dn@yahoo.gr

Fan Page 1  elias gratsias like us on facebook

Fan Page 2  like us on facebook 2

This entry was posted in ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ and tagged , , , , on by .

About ilias_dn@yahoo.gr

Ονομάζομαι Ηλίας Γρατσίας και είμαι παθιασμένος Δικτυωτής. Δουλειά μου είναι να βοηθάω, να καθοδηγώ και να δείχνω τον τρόπο, σε όσους θέλουν να αποκτήσουν οικονομική ελευθερία και αυτοδιαχείριση της ζωής τους και του χρόνου τους, μέσω του καταπληκτικού και πολύ δυναμικού επαγγελματικού οχήματος, που ονομάζεται ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Σου εύχομαι καλή περιήγηση στο BLOG μου, και εύχομαι το υλικό που θα βρεις εδώ, να σε βοηθήσει στην εξέλιξη σου, ως άνθρωπο και ως επαγγελματία. Για οτιδήποτε χρειαστείς, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου, μέσω των πολλαπλών τρόπων επικοινωνίας, που θα βρεις σε αυτό εδώ το BLOG