Μηλόξυδο και μέλι – Ένα κοκτέιλ υγείας και αντιγήρανσης

Μηλόξυδο και μέλι - Ένα κοκτέιλ υγείας και αντιγήρανσης

Μηλόξυδο και μέλι

Τα οφέλη για την υγεία από το κοκτέιλ με μηλόξυδο και το μέλι είναι ευρέως γνωστά εδώ και πολλά χρόνια. Έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά σαν γιατροσόφι για πολλές ασθένειες, ακόμη και ως ελιξίριο αντι-γήρανσης. Έχει χρησιμοποιηθεί επίσης ευρέως για τις απολυμαντικές του ιδιότητες, καθώς αποτοξινώνει το σώμα. Θεωρείται ι φυσικό ελιξίριο με επουλωτικές, αντιβιοτικές και αντισηπτικές ιδιότητες, που καταπολεμά με φυσικό τρόπο μικρόβια και βακτήρια.

Αλκαλική Διατροφή – Πώς λειτουργεί;

Το ph του σώματος μας τείνει προς το να γίνει όξινο λόγω της σύγχρονης διατροφής από τα λίπη, τα άμυλα και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, (π.χ. fast foods, τα κρέατα, το αλκοόλ, τον καφέ κλπ) και σε όξινο περιβάλλον, οι ασθένειες βρίσκουν εύφορο έδαφος.

Αν ph του σώματος είναι αλκαλικό, είναι σε ισορροπία και μπορεί να καταπολεμήσει τα μικρόβια και ασθένειες, όπως της ουροδόχου κύστης και των νεφρών, οστεοπόρωση, εύθραυστα οστά, πόνους στις αρθρώσεις, μυϊκούς πόνους, χαμηλή ενέργεια, χρόνια κόπωση, αργή πέψη κ.α.

Τα ωμά φρούτα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα όσπρια και το τσάι αλκαλοποιούν το σώμα. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι η οξύτητα ή αλκαλικότητα ενός τροφίμου, όταν εισέρχεται στο σώμα, δεν είναι απαραίτητα ίδιο με το pΗ της ίδιας της τροφής.
Για παράδειγμα, το λεμόνι αν και όξινο, στο σώμα λειτουργεί ως αλκολοποιητής.
Ομοίως, το κρέας αν και αλκαλικό πριν από την πέψη, αφήνει πολύ όξινα κατάλοιπα στο σώμα, όπως σχεδόν όλα τα ζωικά προϊόντα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το γαστρικό οξύ ή το pΗ του στομάχου είναι ένα εντελώς διαφορετικό από το ρΗ των υγρών και των ιστών του σώματος. Το σώμα έχει μια αναλογία όξινου-αλκαλικου – το pΗ – που είναι μια ισορροπία μεταξύ θετικών ιόντων (όξινα) και αρνητικών ιόντων (αλκαλικά).

Όταν η ισορροπία αυτή είναι σε κίνδυνο, πολλά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Το σώμα αναγκάζεται να δανειστεί μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου, του νατρίου, του καλίου και του μαγνησίου από τα ζωτικά όργανα και οστά για να εξουδετερώσει την οξύτητα και να την αφαιρέσει με ασφάλεια από το σώμα και έτσι μπορεί να προκληθούν σοβαρές βλάβες σε διάφορα όργανα του σώματος.

Για τους περισσότερους ανθρώπους η ιδανική δίαιτα είναι 75% αλκαλοποιητών και 25% όξινων τροφών. Αλλεργικές αντιδράσεις και άλλες μορφές στρες, επίσης τείνουν να παράγουν υπερβολικό οξύ στο σώμα. Η αλκαλική ικανότητα του μηλόξυδου μπορεί να διορθώσει την υπερβολική οξύτητα στο σώμα μας και να βοηθήσει στην πρόληψη και την καταπολέμηση των λοιμώξεων.

Μηλόξυδο και Υγεία

Ο Δρ DC Jarvis, ο συγγραφέας του περίφημου βιβλίου “Λαϊκή Ιατρική» (1958), και υπέρμαχος του κοκτέιλ μηλόξυδο-μέλι, εξηγεί τα οφέλη του σε κρυολόγημα, ιγμορίτιδα, νευραλγίες, παθήσεις του πεπτικού, πονοκεφάλους, καθώς και μια πληθώρα άλλων παθήσεων.
Σήμερα, μηλόξυδο με μέλι είναι γνωστό σαν μια αποτελεσματική θεραπεία για τους ρευματισμούς και την αρθρίτιδα.

Μέλι

Όταν προστίθεται στο ξύδι κάνει φυσικά το μίγμα πιο εύγευστο. Ωστόσο, οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι 45 λεπτά μετά την κατανάλωση μελιού, οι εξετάσεις αίματος έδειξαν μεγαλύτερη αλκαλικότητα και στους διαβητικούς χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, σε αντίθεση με επεξεργασμένη ζάχαρη και τεχνητά γλυκαντικά, το μέλι απορροφάται πολύ γρήγορα από τα κύτταρα του σώματος για ενέργεια, αντί να μένει στο αίμα.

Την πρώτη φορά που θα το δοκιμάσετε, μπορεί η γεύση του να μην είναι τόσο ευχάριστη. Παρ ‘όλα αυτά, καθώς το σώμα σας θα γίνεται λιγότερο όξινο και περισσότερο αλκαλικό, η γεύση τείνει να γίνεται καλύτερη.

Καταπολεμάει μεταξύ άλλων:

  1. Πρόωρη γήρανση

  2. Παχυσαρκία

  3. Τροφική Δηλητηρίαση
  4. Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση / Καούρες
  5. Εύθραυστα νύχια
  6. Η κακή αναπνοή
  7. Αρθρίτιδα / Ρευματισμοί
  8. Η υψηλή αρτηριακή πίεση
  9. Το υψηλό επίπεδο της χοληστερόλης
  10. Έκζεμα
  11. Βήχα και κρύωμα

Πως πίνεται:
– Μηλόξυδο, μισή έως 1 κουταλιά της σούπας
– Ακατέργαστο μέλι, μισή έως 1 κουταλιά της σούπας
Το ανακατεύετε σε ένα ποτήρι νερό και το πίνετε μια ή δύο φορές τη μέρα.

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

This entry was posted in ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ on by .

About ilias_dn@yahoo.gr

Ονομάζομαι Ηλίας Γρατσίας και είμαι παθιασμένος Δικτυωτής. Δουλειά μου είναι να βοηθάω, να καθοδηγώ και να δείχνω τον τρόπο, σε όσους θέλουν να αποκτήσουν οικονομική ελευθερία και αυτοδιαχείριση της ζωής τους και του χρόνου τους, μέσω του καταπληκτικού και πολύ δυναμικού επαγγελματικού οχήματος, που ονομάζεται ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Σου εύχομαι καλή περιήγηση στο BLOG μου, και εύχομαι το υλικό που θα βρεις εδώ, να σε βοηθήσει στην εξέλιξη σου, ως άνθρωπο και ως επαγγελματία. Για οτιδήποτε χρειαστείς, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου, μέσω των πολλαπλών τρόπων επικοινωνίας, που θα βρεις σε αυτό εδώ το BLOG