Το Μυστικό της Επιτυχίας μέσα σε 3 λεπτά – Μία πολύ διδακτική ιστορία

Το Μυστικό της Επιτυχίας μέσα σε 3 λεπτά - Μία πολύ διδακτική ιστορία

Το Μυστικό της Επιτυχίας μέσα σε 3 λεπτά – Μία πολύ διδακτική ιστορία

Πότε θα καταφέρω όλους τους στόχους μου;

Κάποτε, στην αρχαία Ινδία, περπατούσε μπροστά ένας σοφός γέροντας γκουρού και πίσω του ακολουθούσε ένας μαθητής του. Σε κάποια στιγμή, λέει ο μαθητής στον γέροντα: «Δάσκαλε, θα ήθελα να μου πεις αν υπάρχει κάποιο μυστικό με το οποίο θα ξέρω με σιγουριά πότε θα πετύχω και πότε όχι;»

Ο σοφός γκουρού δεν έδωσε καμία απάντηση. Λίγο αργότερα ο μαθητής ξαναρώτησε: “Δάσκαλε, σε ρώτησα και σε παρακαλώ να μου απαντήσεις αν υπάρχει τρόπος να ξέρω πότε μπορώ να πετύχω αυτό που θέλω”.  Ο γέροντας δεν του έδωσε καμία απάντηση και πάλι. Λίγο πιο μετά ο μαθητής ξαναρώτησε “Δάσκαλε, σε παρακαλώ, απάντησε μου σ΄αυτό που σε ρώτησα”. Όμως απάντηση δεν πήρε.

Σε κάποια στιγμή που περνούσαν δίπλα από μια μικρή λίμνη, ο γέροντας γύρισε ξαφνικά έπιασε από τα μαλλιά τον μαθητή και του έβαλε το κεφάλι μέσα στο νερό. Ύστερα από λίγο, ο μαθητής είχε εξαντλήσει και την τελευταία πνοή αέρα που είχε στα πνευμόνια του. Τότε ο γέροντας του έβγαλε το κεφάλι από το νερό και ο μαθητής, όπως ήταν φυσικό, πήρε μια βαθιά και γεμάτη ένταση εισπνοή. Τότε ο σοφός γκουρού του είπε «Αν αυτό που θέλεις στη ζωή σου το θέλεις όσο και αυτή την αναπνοή που πήρες τώρα, τότε θα είσαι σίγουρος ότι θα πετύχεις».

Μπορεί να ήταν λίγο ακραία η μέθοδος τους γέροντα, αλλά σίγουρα νιώσατε την ανάγκη για την αναπνοή αυτή. Είναι ακριβώς το ίδιο συναίσθημα με τη λαχτάρα που νιώθει κανείς όταν θέλει κάτι. Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν εκπαιδεύσει τον εαυτό τους να ξεχωρίζουν πότε έχουν ευσεβείς πόθους και πότε σφοδρές επιθυμίες. Ένα καλός τρόπος για να το μάθει κάποιος είναι να εξετάσει με προσοχή τις λεπτομέρεις του τρόπου με τον οποίο ενεργεί για να πραγματοποιήσει εκείνο που θέλει. Πάλεψε, αγωνίσου, διεκδίκησε αυτό που θες και στο τέλος θα το έχεις. Αρκεί να το πίστεψεις και να το θες με όλο σου το Είναι.

Deta Elis DeRofes

Deta Elis Devita Cosmo

MIN KANEIS KLIK EDO BANNER

This entry was posted in ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ on by .

About ilias_dn@yahoo.gr

Ονομάζομαι Ηλίας Γρατσίας και είμαι παθιασμένος Δικτυωτής. Δουλειά μου είναι να βοηθάω, να καθοδηγώ και να δείχνω τον τρόπο, σε όσους θέλουν να αποκτήσουν οικονομική ελευθερία και αυτοδιαχείριση της ζωής τους και του χρόνου τους, μέσω του καταπληκτικού και πολύ δυναμικού επαγγελματικού οχήματος, που ονομάζεται ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Σου εύχομαι καλή περιήγηση στο BLOG μου, και εύχομαι το υλικό που θα βρεις εδώ, να σε βοηθήσει στην εξέλιξη σου, ως άνθρωπο και ως επαγγελματία. Για οτιδήποτε χρειαστείς, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου, μέσω των πολλαπλών τρόπων επικοινωνίας, που θα βρεις σε αυτό εδώ το BLOG