Τρεις συνηθισμένες παγίδες άγχους και πώς να τις αποφύγετε

Deta Elis DeRofes


Τρεις συνηθισμένες παγίδες άγχους και πώς να τις αποφύγετε

Τρεις συνηθισμένες παγίδες άγχους και πώς να τις αποφύγετε

Όλοι βιώνουμε με κάποιο τρόπο το άγχος, αλλά μερικοί άνθρωποι χειρότερα από άλλους. Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα μπορεί να είναι τόσο σοβαρό, που πραγματικά σε παραλύει. Η Alice Boyes, συγγραφέας του «The Anxiety Toolkit», συνιστά την εξομάλυνση των διακυμάνσεων του μυαλού σας για να βγει από αυτές τις εξουθενωτικές παγίδες. Σύμφωνα με την Boyes, «μαθαίνετε πώς να εργάζεστε με το δικό σας υλικό και λογισμικό με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.»

Η Boyes προσφέρει τις ακόλουθες συμβουλές για την αποφυγή τριών από τις πιο κοινές παγίδες:

1. Διστάζετε να ενεργήσετε μέχρι να είστε έτοιμοι 100%: Ένα μεγάλο μέρος του άγχους έχει να κάνει με την αβεβαιότητα — όπως π.χ. να σκέφτεστε πολλές ιδέες χωρίς ποτέ να δοκιμάζετε κάποια από αυτές.

Ελευθερωθείτε: Οι αγχώδεις άνθρωποι τείνουν να εστιάζουν στις χειρότερες πιθανές εκβάσεις. Προσδιορίστε το χειρότερο, το καλύτερο και το πιο ρεαλιστικό πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί. Αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες και τους κινδύνους, θα αισθανθείτε πιο ασφαλείς όταν κάνετε μια κίνηση.

2. Βασανίζεστε για τα λάθη: Το να σκέφτεστε παλιά στραβοπατήματα—δηλαδή όταν τα παίζετε ξανά και ξανά στο μυαλό σας— σας κάνει «μηρυκαστικό», και μπορεί να σας αφήσει μπλεγμένους σε κόμπους.

Ελευθερωθείτε: Για να ξεφύγετε από τον κύκλο, κάνετε συγκεκριμένα βήματα προς τα εμπρός. Ξεκινήστε από την καταγραφή τριών πιθανών ενεργειών που μπορείτε να ξεκινήσετε από σήμερα.

3.Φοβάστε την κριτική: Οι αγχώδεις άνθρωποι συχνά φεύγουν από το στόχο τους για να αποφύγουν την κριτική, το feedback, επειδή κρίνουν ήδη τον εαυτό τους σκληρά, και η κριτική από άλλους είναι κάτι ιδιαίτερα λυπηρό γι’ αυτούς.

Ελευθερωθείτε: Προσπαθήστε να ενεργήσετε χαλαρά όταν δέχεστε μια αξιολόγηση. Ακόμα κι αν αισθάνεστε διαλυμένοι ή σε άμυνα, στείλτε φυσικά μηνύματα ότι είστε ικανοποιημένοι. Κατεβάστε τους ώμους σας, σηκώστε το κεφάλι σας και χαλαρώστε τα χέρια σας. Τα συναισθήματα και οι σκέψεις σας θα εναρμονιστούν γρήγορα με τα μη λεκτικά σας σημάδια.

Deta Elis Devita Cosmo

This entry was posted in ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ on by .

About [email protected]

Ονομάζομαι Ηλίας Γρατσίας και είμαι παθιασμένος Δικτυωτής. Δουλειά μου είναι να βοηθάω, να καθοδηγώ και να δείχνω τον τρόπο, σε όσους θέλουν να αποκτήσουν οικονομική ελευθερία και αυτοδιαχείριση της ζωής τους και του χρόνου τους, μέσω του καταπληκτικού και πολύ δυναμικού επαγγελματικού οχήματος, που ονομάζεται ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Σου εύχομαι καλή περιήγηση στο BLOG μου, και εύχομαι το υλικό που θα βρεις εδώ, να σε βοηθήσει στην εξέλιξη σου, ως άνθρωπο και ως επαγγελματία. Για οτιδήποτε χρειαστείς, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου, μέσω των πολλαπλών τρόπων επικοινωνίας, που θα βρεις σε αυτό εδώ το BLOG