Άλλο “επενδύω” και άλλο “ξοδεύω” – Η προσωπική μου εμπειρία

Εσείς “ξοδεύετε” τα χρήματά σας ή τα “επενδύετε”;

Χωρίς πολλές περιστροφές γράφω αυτό το άρθρο για να δώσω με απλό και κατανοητό τρόπο την τεράστια διαφορά αυτών των 2 ρημάτων. Του “επενδύω” και του “ξοδεύω”. Τελικά στην ζωή τίποτε δεν είναι αυτονόητο γι αυτό και γράφω αυτό το άρθρο.

Υπάρχουν άνθρωποι στον ευρύ κοινό μου κύκλο, όπως σίγουρα και στον δικό σας, που αυτήν την στιγμή δεν έχουν καθόλου χρήματα, ή έχουν ελάχιστα χρήματα, και όμως αυτήν την στιγμή που γράφω αυτό το άρθρο βρίσκονται διακοπές, ή πίνουν έναν τουλάχιστον καφέ την ημέρα κάπου έξω και συζητάνε για την οικονομική κρίση και για τα οικονομικά προβλήματά τους ή απλά μπορεί να πίνουν και να διασκεδάζουν για να “ξεχνούν” τα προβλήματά τους.

“Ξοδεύουν” λοιπόν τουλάχιστον 2-5 ευρώ καθημερινά ή ίσως και παραπάνω για διακοπές και για καθημερινές μικροαπολαύσεις. Μέσες άκρες μία πολύ μετριοπαθή προσέγγιση ξοδεύουν 50 – 100 ευρώ τον μήνα ή 600 – 1200 ευρώ τον χρόνο.


Όταν “ξοδεύουμε” χρήματα σημαίνει ότι δεν περιμένουμε κάποιο όφελος από αυτά τα χρήματα.

Όταν “επενδύουμε” χρήματα σημαίνει ότι δώσαμε π.χ. 500 ευρώ, για να έχουμε επιστροφή (ROI, Return of Investment) 200%, 500%, 1.000%, 10.000% και πολύ παραπάνω σε βάθος χρόνου.


diktiako marketing allo ependio allo ksodeyo

Συγκεκριμένη προσωπική μου εμπειρία

Πριν από 2 χρόνια πήρα την απόφαση, παρ’ ότι ήμουν εντελώς άφραγκος και απελπισμένος, με ένα χρέος 70.000 ευρώ να με κυνηγάει, να δανειστώ 500 ευρώ και να επενδύσω σε μία επιχείρηση Δικτυακού Μάρκετινγκ.

Αυτή μου η απόφαση, μου έχει επιστρέψει μέχρι στιγμής, μετά από 2 χρόνια πάνω από 25.000 ευρώ, χτίζοντας και δουλεύοντας πάνω σε αυτήν την επιχείρηση. Αυτό σημαίνει ότι η επένδυση μου αυτή μου έχει επιστρέψει μέχρι στιγμής 5000% ή 50 φορές τα χρήματα τα οποία επένδυσα αρχικά.

Γνωρίζω ανθρώπους, και σίγουρα θα γνωρίζετε και εσείς, και ίσως να είσαστε και εσείς ένας από αυτούς, που μέσα στα 2 αυτά χρόνια έχουν “ξοδέψει” πάνω από 2.000 – 3.000 ευρώ, σε διακοπές, ρούχα, διασκέδαση κ.α.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε την διαφορά μεταξύ “ξοδεύω”, που σημαίνει χαλάω χρήματα χωρίς αυτά να μου επιστρέψουν κάποιο κέρδος, και “επενδύω” που σημαίνει ότι επενδύω ένα ποσό χρημάτων (π.χ. σε μία επιχειρηματικότητα, σε μία αγοραπωλησία: π.χ. αγοράζω με 10 ευρώ ένα προϊόν και το πουλάω με 20 ευρώ κ.ο.κ.) με απώτερο σκοπό να προσφέρω κάποιες υπηρεσίες (κομμωτήριο κ.α.) ή προϊόν (ρούχα κ.α.), από τα οποία να έχω κάποιο κέρδος.


Μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα την σημαντική διαφορά μεταξύ παθητικού και ενεργητικού εισοδήματος βλέποντας αυτό το βίντεο διάρκειας 20 λεπτών


Όταν ένας επιχειρηματίας αποφασίζει να επενδύσει π.χ. 20.000 ευρώ για να ανοίξει μία επιχείρηση, έχει υπολογίσει ότι τα κέρδη του, τα πρώτα τουλάχιστον 2 χρόνια, θα χρησιμοποιηθούν για την απόσβεση της επένδυσης αυτής, και μετά από 2 χρόνια θα έχει καθαρά κέρδη π.χ. 20.000 ευρώ / χρόνο. Οπότε η αρχική επένδυση των 20.000 ευρώ θα μετατρέπεται κάθε χρόνο σε εξτρά εισόδημα για τον επιχειρηματία κατά 20.000 ευρώ. Οπότε έχοντας κάνει αυτήν την επένδυση αυτός ο επιχειρηματίας, αν τον ρωτήσουμε, θα μας πει ότι μέσα σε 7 χρόνια αυτή η επένδυσή του, του έχει φέρει 5 φορές παραπάνω (ROI = 500%) τα χρήματα τα οποία επένδυσε αρχικά. Ο επιχειρηματίας λοιπόν αυτός μπορούμε να πούμε ότι έκανε μία επιτυχημένη επένδυση μιάς και είναι κερδισμένος.

Όσο μεγαλύτερη επιστροφή χρημάτων φέρνει μία επένδυση τόσο περισσότερο επιτυχημένη θεωρείται. Υπάρχουν άνθρωποι που ξεκινώντας μία επιχείρηση Δικτυακού μάρκετινγκ με μόλις 200 ή με 500 ευρώ αυτήν την στιγμή είναι πολυεκατομμυριούχοι.

Αυτό φυσικά δεν συνέβη ως δια μαγείας. Επενδύσανε αυτό το πολύ μικρό ποσό έναρξης για να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους, και εργαστήκανε σκληρά αφιερώνοντας χρόνο και προσπάθεια για να καταφέρουν να αποκτήσουν την οικονομική τους ελευθερία και τον τρόπο ζωής που επιθυμούσαν.

Συγγνώμη αν σας απογοητεύω αλλά σύντομοι δρόμοι και μαγικά ραβδιά για την επιτυχία και για την ελευθερία δεν υπάρχουν 🙂

Απλά το Δικτυακό Μάρκετινγκ αξιοποιεί την δύναμη της Μόχλευσης (της αξιοποίησης δηλαδή της προσπάθειας και του χρόνου και άλλων ανθρώπων). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επίτευξη περισσότερου ελεύθερου χρόνου και πολλαπλασιαστικά διαρκώς αυξανόμενων εισοδημάτων.

Εσείς αφιερώνετε τον πολύτιμο χρόνο σας σε μία δραστηριότητα που να εμπεριέχει μέσα της τους μηχανισμούς του πλουτισμού και της δημιουργίας ελεύθερου χρόνου ή απλά ανταλάσσετε τον λιγόστο χρόνο που έχετε καθημερινά στη διάθεσή σας, με χρήματα; Περισσότερα για την λειτουργία και για τα οφέλη της μόχλευσης (leverage) μπορείτε να δείτε σε αυτό το βίντεο


Αξίζεις Ελευθερία.

Αξίζεις Ευτυχία.

Αξίζεις Αφθονία.


Εάν σου άρεσε αυτό το post και το βρήκες βοηθητικό, άφησε το σχόλιο σου και μοιράσου το με τους ανθρώπους που πιστεύεις ότι θα τους ενδιαφέρει, μέσω των κουμπιών Share στα Social Media που θα βρείς κάτω από αυτό το post.
Στην επιτυχία σου!
Ηλίας Γρατσίας
elias gratsias blog photo new
Συνδεθείτε μαζί μου στα Social Media 
facebook button 2  twitter button  linkedin button  you tube  pinterest button   blog 2
Friend me at skype: elias.gratsias
E-mail me at: ilias_dn@yahoo.gr

Fan Page 1  elias gratsias like us on facebook

Fan Page 2  like us on facebook 2