Ανεξαρτητοποίηση – Η λύση στην ανεργία – Η αναγκαιότητα των πολλαπλών πηγών εισοδημάτων

Ανεξαρτητοποίηση - Η λύση στην ανεργία - Η αναγκαιότητα των πολλαπλών πηγών εισοδημάτων

Οι εποχές έχουν αλλάξει

Μία φίλη μου είπε ότι παρακολούθησε πρόσφατα, το σεμινάριο ενός νεαρού αυτοδημιούργητου εκατομμυριούχου, ο οποίος ταξίδεψε και στο φεγγάρι και ο οποίος υποστήριξε στο σεμινάριό του για ποιό λόγο είναι απαραίτητο να έχουμε όλοι στην εποχή μας πολλές πηγές εισοδημάτων και όχι μόνο μία.

Ο νεαρός αυτός εκατομμυριούχος ονομάζεται Νικ Χάλικ (Nik Halik)

Σε αυτήν την εποχή της οικονομικής κρίσης την οποία διανύουμε είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ευέλικτοι.

Ίσως η οικονομική κρίση να μας κάνει να πάμε λίγο βαθύτερα στον εαυτό μας. Ίσως μέσα από αυτές τις δύσκολες καταστάσεις κάποιοι από εμάς να αναδυθούμε και να ζήσουμε καλύτερα.

Όταν κάτι χάνεται, κάτι άλλο δημιουργείται. Είναι νόμος.

Μία καινούρια νοοτροπία ίσως είναι ότι καλύτερο μπορεί να μας συμβεί σε μία τόσο δύσκολη εποχή. Οι μισθοί και οι συντάξεις βρίσκονται στο μισό από ότι ήταν. Οι επιχειρήσεις όπως τις γνωρίζαμε κλείνουν. Το διαδίκτυο κυριαρχεί. Οι άνθρωποι αγοράζουνε μέσα από το Ίντερνετ. Συνδιαλέγονται μέσα από το Ίντερνετ. Κάνουνε δουλειές μέσα από το Ίντερνετ. Η ανάγκη για εργατικά χέρια λόγω της υψηλής τεχνολογικής εξέλιξης συνεχώς μειώνεται.

Γνωρίζω ανθρώπους που δουλεύουν 5 ώρες την ημέρα για 2,5 ευρώ την ώρα (12,5 ευρώ μεροκάματο). Και άμα βάλεις και τα εισιτήρια του τρένου και έναν καφέ και μία τυρόπιτα δουλεύουν 5 ώρες για 10 ευρώ την ημέρα (250 ευρώ τον μήνα) και αφιερώνουν μαζί με το δρομολόγιο για την δουλειά 7 ώρες την ημέρα και όχι 5 ώρες.

Ίσως τώρα που χάνουμε αυτά που είχαμε μέσα στην «αναμπουμπούλα» των καιρών να ανακαλύψουμε, κάποιοι από εμάς, άλλες πτυχές του εαυτού μας αλλά και άλλες πηγές εισοδημάτων.

Αρκεί να είμαστε ανοιχτοί. Να αναζητούμε. Να μην πελαγώνουμε.

Η εργασία κατά βάση είναι κάτι που μας παράγει εισόδημα για να μπορέσουμε να καλύπτουμε τις καθημερινές μας ανάγκες και ότι άλλο παραπάνω θέλουμε στη ζωή μας.

Τι θέλουμε όμως στη ζωή μας; Ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό μας και για την οικογένειά μας για να περνάμε όμορφα; Να έχουμε λιγότερο άγχος; Χρήματα και χρόνο για να κάνουμε μερικά ταξίδια; Θέλουμε να είμαστε αξιοπρεπείς και να μην χρωστάμε; Ένα όμορφο απίτι και ένα όμορφο αυτοκίνητο;

Ο καθένας θέλει τα δικά του. Κοιτάξτε βαθιά μέσα σας. Ανακαλύψτε τι πραγματικά θέλετε. Τώρα στην εποχή της οικονομικής κρίσης είναι η ευκαιρία να κάνετε σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας προς το καλύτερο.

Εάν κάποιος έχασε κάποια εισοδήματα από κάπου αλλού το μόνο που έχει να κάνει είναι να έχει ανοιχτά τα μάτια του και τα αυτιά του για όποια καινούρια πρόταση εισοδήματος υπάρχει και παράλληλα με ότι άλλο ασχολείται να βγάζει χρήματα και από άλλες πηγές εισοδημάτων. Να χτίζει και άλλες πηγές εισοδημάτων.

Σε μία κρίση όπως η σημερινή είναι ευκαιρία να δούμε τι πραγματικά θέλουμε στη ζωή μας και να προσπαθήσουμε να βρούμε τον τρόπο να το αποκτήσουμε.

Υπάρχουν πολοί τρόποι στην εποχή μας, αλλά πρέπει να κινηθούμε. Να ψάξουμε. Να αναζητήσουμε. Να ξεβολευτούμε. Με έναν μισθό μόνο δεν γίνεται τίποτε. Πολύ λίγοι είναι αυτοί που κερδίζουν πάνω από 1000 ευρώ τον μήνα, το οποίο είναι ένα σχετικά αξιοπρεπές ποσό για να ζήσεις σαν άνθρωπος και όχι απλά για να επιβιώνεις.

Το διαδίκτυο προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες για όποιον είναι έτοιμος να εκπαιδευτεί σε καινούριους τρόπους εισοδήματος, από το σπίτι του, από τον υπολογιστή του και να δημιουργήσει μία 2η πηγή εισοδήματος από την άνεση του σπιτιού του.

Όπως τις εποχές που χτιζόντουσαν κτίρια και γινόντουσαν έργα, όσοι ασχολούντουσαν με τις οικοδομές ευημερούσαν, έτσι όποιος έχει πρόσβαση σε υπολογιστή και στο διαδίκτυο στη σημερινή εποχή είναι αδύνατον να μην καταφέρει να κερδίζει πολύ καλά χρήματα από το διαδίκτυο.

Αρκεί φυσικά να μάθει πως να το κάνει πρώτα.

Οι εποχές αλλάζουν και πάντα θα αλλάζουν. Αξιοποιήστε τις ευκαιρίες που σας δίνονται μέσα από το διαδίκτυο.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το διαδίκτυο ως 2η πηγή εισοδήματος επικοινωνήστε μαζί μου μέσω των στοιχείων επικοινωνίας που θα βρείτε σε αυτό το blog.

Διαβάστε περισσότερα για εμένα ΕΔΩ

Στην ευημερία σας,

Ηλίας Γρατσίας

Διαβάστε τον Νικ Χαλίκ ΕΔΩ και δείτε και την συνέντευξή που έδωσε στο κανάλι sigmalive