ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ – Διαχείριση αντιρρήσεων – Νο 2

ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ – Διαχείριση αντιρρήσεων – Νο 2

Τύπος αντίρρησης:

Πόσο θα μου κοστίσει για να ξεκινήσω αυτήν την επιχείρηση;

Ερωτήσεις σαν και αυτές αντανακλούν την λανθασμένη οπτική γωνία και νοοτροπία του υποψηφίου και από μέσα σας μπορείτε να αρχίζετε να αναρωτιέστε εάν όντως αυτός ο άνθρωπος καλύπει τις προϋποθέσεις για να γίνει συνεργάτης σας.

antirriseis_2

Απάντηση: “Η επιχείρηση που σου προτείνω δεν έχει να κάνει με το πόσα χρήματα θα ξοδέψεις για να ξεκινήσεις, αλλά με το πόσα χρήματα θα κερδίσεις από αυτήν”.

Εναλλακτικά μπορείτε να απαντήσετε με ερώτηση: “Εάν σου αποδείξω ότι τα χρήματα που μπορείς να βγάλεις από αυτό που θα σου προτείνω σήμερα είναι πολλαπλάσια από το πόσο θα σου κοστίσει για να ξεκινήσεις, θα ψάξεις να βρεις για αυτά τα χρήματα για να ξεκινήσεις; Σου εγγυώμαι ότι δεν είναι τόσο πολλά ώστε να μην μπορέσεις να τα βρεις, εάν φυσικά θέλεις να τα βρεις”

Πάντως μην του απαντήσετε σε αυτό το σημείο πόσο θα του κοστίσει για να ξεκινήσει. Προτού να του δώσετε ολοκληρωμένη την πληροφορία για την επιχείρησή σας, δεν υπάρχει λόγος να μάθει το πόσο θα του κοστίσει για να ξεκινήσει την επιχείρηση αυτή. Διατηρήστε λοιπόν ευγενικά την κυριαρχία στην συζήτηση. Μην του απαντήσετε. Είναι σημαντικό! Αργότερα ή κατά τη διάρκεια, όταν πλέον θα του έχετε δώσει ολοκληρώμενες τις πληροφορίες για την επιχείρησή σας και έχει μάθει πλέον με ποιόν τρόπο, και πόσα χρήματα μπορεί να κερδίσει από αυτήν, τότε μπορείτε να του πείτε πόσο θα του κοστίσει για να ξεκινήσει. (Συνέχεια παρακάτω)

Εάν επιμένει να πάρει απάντηση για το ποσό έναρξης, πριν να κάτσει να ακούσει ολοκληρωμένη την ενημέρωση, το πιο πιθανό είναι ότι δεν κάνει για συνεργάτης σας και μάλλον χάνετε τον χρόνο σας μαζί του. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άξιοι υποψήφιοι συνεργάτες εκεί έξω! Ποτέ μην κολλάτε σε έναν. Αν διαισθανθείτε έντονα ότι ο άνθρωπος που έχετε απέναντι σας δεν ταιριάζει για την επιχείρησή σας, για οποιονδήποτε λόγο, πολύ ευγενικά κλείστε με όμορφο τρόπο το ραντεβού, και πηγαίντε στο επόμενο ραντεβού. Σεβαστείτε τον χρόνο σας! Είναι πολύτιμος!

Αναφέρτε του μία απλή δικαιολογία Π.χ. “Με συγχωρείς πολύ Γιώργο αλλά δεν υπολόγισα καλά τον χρόνο μου και πρέπει να φύγω να πάω σε ένα άλλο ραντεβού. Όποτε νιώσεις πώς είσαι έτοιμος για να ασχοληθείς σοβαρά με αυτό που σου προτείνω, για να μπορέσεις να βοηθήσεις τα οικονομικά σου, επικοινώνησε μαζί μου και ευχαρίστως να κανονίσουμε άλλο ένα ραντεβού (ή ακόμη καλύτερα και πιο συγκεκριμένα αναφέρουμε το δικό του πρόβλημα ή επιθυμία π.χ. για να πληρώσεις το ενοίκιο σου, [εάν έχουμε μάθει κατά τη διάρκεια της συζήτησης μας ότι το βασικό του πρόβλημα είναι ότι δεν έχει χρήματα για να πληρώσει το ενοίκιό του και γι αυτό ψάχνει για ένα συμπληρωματικό εισόδημα], επικοινώνησε μαζί μου. Τώρα όμως πρέπει δυστυχώς να φύγω γιατί έχω ένα πολύ σημαντικό ραντεβού με έναν πολύ σημαντικό καινούριο συνεργάτη μου” και αποχωρήστε αφήνοντάς του μία κάρτα σας.

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο και το βρήκατε βοηθητικό, μοιραστείτε το με τους ανθρώπους που πιστεύετε ότι θα τους ενδιαφέρει, μέσω των κουμπιών Share στα Social Media που θα βρείτε κάτω από αυτό το άρθρο.

Επίσης εάν θέλετε να λαμβάνετε απευθείας στο e-mail σας παρόμοια άρθρα, τα οποία θα βοηθάνε εσάς και την ομάδα σας στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας, πατήστε το μπάνερ πάνω δεξιά και εγγραφείτε στο newsletter του blog.

Συνδεθείτε μαζί μου στα Social Media (Facebook, Twitter, You Tube, LinkedIn, Pinterest) μέσω των κουμπιών που θα βρείτε στην δεξιά μπάρα του blog, και κάντε like στις fanpage (δεξιά μπάρα) που διατηρώ στο facebook για να λαμβάνετε περισσότερες ενημερώσεις και χρήσιμες πληροφορίες και από αυτά τα Μέσα Κοινωνική Δικτύωσης

Στην επιτυχία σας! 🙂

Ηλίας Γρατσίας