Επίτευξη στόχων – Πώς μπορείς να πετύχεις οποιονδήποτε στόχο βάλεις

 Επίτευξη στόχων

Επίτευξη στόχων – Πώς μπορείς να πετύχεις οποιονδήποτε στόχο βάλεις

Η επίτευξη στόχων είναι κάτι που μας απασχολεί όλους καθημερινά. Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία και έχουν ειπωθεί πολλά για την επίτευξη στόχων. Πάμε να δούμε τα 7 σημαντικότερα σημεία που μας βοηθούν να επιτύχουμε τον οποιονδήποτε στόχο θέσουμε.

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ!

Το πιο σημαντικό από όλα είναι αυτό! ΚΑΝΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΙΚΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ.

  1. Ο στόχος σας να είναι συγκεκριμένος και θετικά διατυπωμένος. Π.χ. ΘΕΛΩ να γίνω οικονομικά ανεξάρτητος και να κερδίζω 3000 ευρώ / μήνα και όχι ΔΕΝ θέλω άλλο να είμαι μισθωτός και να κερδίζω μόνο 600 ευρώ / μήνα. Και χρονικά και ποιοτικά και ποσοτικά όσο πιο συγκεκριμένος είναι ο στόχος μας, αυτό μας βοηθάει να τον πετύχουμε. Π.χ. ΟΧΙ απλά θέλω ένα αυτοκίνητο. ΘΕΛΩ ένα κόκκινο αυτοκίνητο, μάρκας Audi, με ηλιοροφή, δερμάτινα καθίσματα χρώματος μαύρου κτλ. Σκέφτομαι νοερά ότι ήδη είμαι μέσα στο αυτοκίνητο και το οδηγώ.
  2. Δείτε καθαρά που βρίσκεστε αυτήν την στιγμή σε σχέση με τον στόχο σας. Πόσο κοντά ή πόσο μακριά βρίσκεστε. Όπως ακριβώς θα κάνατε για να προετοιμάσετε ένα ταξίδι σας. Π.χ. Βρίσκομαι στην Αθήνα και για να φτάσω στην Θεσσαλονίκη χρειάζεται να διανύσω άλλα 500 χλμ και να ταξιδέυω για περίπου 6 ώρες αν πάω με το αυτκίνητο. Για να πάτε εκεί που θέλετε πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσετε που ακριβώς βρισκόσαστε.
  3. Οραματισμός του στόχου σας, σε ενεστώτα χρόνο, σαν να έχει ήδη επιτευχθεί. Π.χ. Πριν ακόμη φτάσω στην Θεσσαλονίκη”Βρίσκομαι ήδη στη Θεσσαλονίκη και ο λόγος για τον οποίο ήρθα πάει πολύ καλά! Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την εξέλιξη των πραγμάτων”
  4. Πρέπει να είστε έτοιμοι να θυσιάσετε κάτι, για κάποιο διάστημα, για την επίτευξη του στόχου αυτού. Μπορεί να είναι χρόνος. Μπορεί να είναι χρήματα. Μπορεί να είναι κάτι που σας αρέσει να κάνετε. Σίγουρα κάτι θα πρέπει να θυσιάσετε. Αυτό το κάτι πρέπει να το κάνετε συγκεκριμένο. Π.χ. Για να πάρω την πρώτη θέση στο τένις θα χρειαστεί να προπονούμαι καθημερινά για 2 ώρες, για τα επόμενα 3 χρόνια και να μην βλέπω την αγαπημένη μου σειρά στην τηλεόραση μέχρι να πετύχω τον στόχο μου.
  5. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αυτοπειθαρχήσουμε. Χωρίς αυτοπειθαρχία θα αναβάλλουμε συνεχώς.
  6. Το πιο σημαντικό από όλα είναι αυτό εδώ! ΚΑΝΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΙΚΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ. Ένας στόχος για να επιτευχθεί χρειάζεται σχεδιασμό, χρόνο, υπομονή και επιμονή. Αν θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο 400 σελίδων, το κοιτάτε και το ξανακοιτάτε και λέτε: “Πω πω, δεν έχω χρόνο να διαβάσω αυτό το βιβλίο. Που θα βρω χρόνο; Και όλο αγχώνεστε και το αναβάλλετε. Αν όμως βάλετε ως στόχο να διαβάζετε 10 σελίδες την ημέρα για μισή ωρίτσα τότε θα έχετε διαβάσει αυτό το βιβλίο μέσα σε 40 ημέρες και θα είσαστε έτοιμοι να προχωρήσετε με το επόμενο. Αν βάλετε ως στόχο να φάτε έναν ολόκληρο ελέφαντα είναι αδύνατον να το κάνετε σε μία ημέρα και μονοκόμματα. Θα χρειαστεί να τον τεμαχίσετε και να τον φάτε μπουκιά – μπουκιά και αυτό μπορεί να σας πάρει μήνες (το παράδειγμα αυτό δεν μου αρέσει ως φυτοφαγος που είμαι αλλά λόγω του όγκου του ελέφαντα χρησιμοποιείται στην συμβουλευτική). Αν θέλετε να κάνετε τον γύρο του κόσμου με ποδήλατο δεν μπορείτε να το πετύχετε μέσα σε έναν μήνα. Ίσως να χρειαστούν και 3 χρόνια. Αναλόγως λοιπόν με τον στόχο σας θα χρειαστεί και ο ανάλογος χρόνος και προσπάθεια για την επίτευξή του. Να είσαστε λοιπόν προετοιμασμένοι ψυχολογικά για αυτό.
  7. Οι στόχοι πραγματοποιούνται με τεθλασμένη πορεία όπως και στην παραπάνω εικόνα και όχι με γραμμική ανοδική πορεία. Η επίτευξη στόχων έχει σκαμπανεβάσματα. Οπότε στις δύσκολες στιγμές μην απογοητεύεστε, ανακτήστε τις δυνάμεις σας και το όραμά σας και μείνετε συγκεντρωμένοι στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΚΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΙΚΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ ΘΑ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΤΕ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟ.

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ!

Περί στόχων μπορείτε να διαβάσετε επίσης και τα παρακάτω άρθρα:

ΑΡΘΡΟ 1, ΑΡΘΡΟ 2, ΑΡΘΡΟ 3

Deta Elis Devita Cosmo

Deta Elis DeRofes

MIN KANEIS KLIK EDO BANNER

This entry was posted in ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ on by .

About ilias_dn@yahoo.gr

Ονομάζομαι Ηλίας Γρατσίας και είμαι παθιασμένος Δικτυωτής. Δουλειά μου είναι να βοηθάω, να καθοδηγώ και να δείχνω τον τρόπο, σε όσους θέλουν να αποκτήσουν οικονομική ελευθερία και αυτοδιαχείριση της ζωής τους και του χρόνου τους, μέσω του καταπληκτικού και πολύ δυναμικού επαγγελματικού οχήματος, που ονομάζεται ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Σου εύχομαι καλή περιήγηση στο BLOG μου, και εύχομαι το υλικό που θα βρεις εδώ, να σε βοηθήσει στην εξέλιξη σου, ως άνθρωπο και ως επαγγελματία. Για οτιδήποτε χρειαστείς, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου, μέσω των πολλαπλών τρόπων επικοινωνίας, που θα βρεις σε αυτό εδώ το BLOG