Κρέας και γαλακτοκομικά η πρώτη αιτία πρόκλησης μολυσματικών ασθενειών (από τις 10 βασικές αιτίες)

Κρέας και γαλακτοκομικά

Κρέας και γαλακτοκομικά η πρώτη αιτία πρόκλησης μολυσματικών ασθενειών

Η πρώτη και βασικότερη αιτία η οποία προκαλεί τις μολυσματικές και μη ασθένειες είναι η λανθασμένη διατροφή, βασισμένη στην κατανάλωση ζωικών τροφών, όπως κρέατα, ψάρια, αυγά, γαλακτοκομικά, οι οποίες είναι εξαιρετικά δυσκολοχώνευτες και ακατάλληλες τροφές όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για τα σαρκοβόρα ζώα, διότι η πέψη γίνεται με μεγάλη δυσκολία και δεν αφομοιώνεται μέχρι τέλους.

Ένα μεγάλο μερίδιο των επιστημόνων της ιατρικής υποστηρίζει, ότι μπορούμε να πάρουμε από ζωικές τροφές τα απαραίτητα στοιχεία – πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και άλατα. Παραδείγματος χάριν να πάρουμε από κρέας σίδηρο και πρωτεΐνες, από γάλα το ασβέστιο. Όμως οι ζωικές τροφές, όπως είπαμε και πριν, είναι εξαιρετικά δυσκολοχώνευτες – 2ης ύλης τροφές, στις οποίες έχει γίνει ο μεταβολισμός (βλ. «Αυτοβιογραφία. Πως έγινα χορτοφάγος. Γιατί είμαι ολικά χορτοφάγος»), δεν έχουν φυτικές ίνες, έχουν τοξίνες, ιούς, βακτηρίδια, χλαμίδια, μύκητες, σκουλήκια, (τα κρέατα και τα ψάρια έχουν και πτωμαΐνες), αλλεργιογόνα, μικροβιοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, λίπη, χοληστερίνη, καζεΐνη (μια ισχυρή κόλλα), νεκρά λευκά αιμοσφαίρια, πάνω από 52 ισχυρά αντιβιοτικά, 59 αυξητικές και ενεργές ορμόνες και προκαλούν όλες τις γνωστές ασθένειες.

Δεν μπορούμε να πάρουμε ασβέστιο από τα γαλακτοκομικά, διότι για να γίνει διάσπαση του γάλακτος σε διάφορα συστατικά εμείς πρέπει να έχουμε ένα ένζυμο που λέγετε λακτάση, για να γίνει διάσπαση της λακτόζης. Μετά την περίοδο του απογαλακτισμού ο οργανισμός σταματάει την παραγωγή της λακτάσης και δεν μπορεί να γίνει διάσπαση της λακτόζης σε διάφορα συστατικά (στη φύση κανένα θηλαστικό ζώο δεν πίνει γάλα μετά την περίοδο του απογαλακτισμού).

Το περιοδικό της Αμερικανικής Διαιτητικής Ένωσης, στο τεύχος 96 του 1996 ανέφερε ότι: «Περίπου 75% του παγκόσμιου πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων του 25% αυτών που ζουν στην Αμερική χάνουν το ένζυμο της λακτάσης μετά τον απογαλακτισμό»

Τα αχώνευτα γαλακτοκομικά δημιουργούν προβλήματα στο συκώτι, στα νεφρά, στη ουροδόχο και χοληδόχο κύστη, στο στομάχι, στο λεπτό και στο παχύ έντερο, στα αγγεία, στην καρδιά κ.α, προκαλούν δυσκοιλιότητα και κατ΄ επέκταση – πολλαπλασιασμό των παθογόνων οργανισμών (το 94% απ’ όλες τις αρρώστιες προέρχονται από τη δυσκοιλιότητα).

Αποδείχθηκε από πολλούς επιστήμονες της Ιατρικής, ότι οι ολικά χορτοφάγοι, οι οποίοι τρέφονται με φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ξηρούς καρπούς και όσπρια έχουν περισσότερο ασβέστιο στα οστά απ’ αυτούς, οι οποίοι είναι ωολακτοχορτοφάγοι ή λακτοχορτοφάγοι.

Μεγάλο ρόλο για την υγεία του ανθρώπου παίζει το πυρίτιο. Είναι συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην τροφή και τον άνθρωπο.

Δίχως πυρίτιο δεν μπορεί να γίνει χώνεψη και απορρόφηση θρεπτικών στοιχείων. Δίχως χώνεψη δεν μπορεί να υπάρχει υγεία. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ειδικά το τυρί, γιαούρτι και το κασέρι, έχουν επεξεργασμένο – 2ης ύλης ασβέστιο και επικίνδυνά για την υγεία ραδιενεργά ισότοπα, όπως το στρόντιο-90 (εκπέμπει βήτα ακτινοβολία), το ιώδιο-131 (εκπέμπει γάμμα ακτινοβολία) και το πλουτώνιο-239 (εκπέμπει άλφα ακτινοβολία) τα οποία με την ακτινοβολία που εκπέμπουν, προκαλούν πολλές βλάβες στον οργανισμό. Αυτά τα στοιχεία είναι ισχυρότερα από το πυρίτιο. Το πυρίτιο δίνει στις αρτηρίες την ελαστικότητα, ενώ το ασβέστιο των γαλακτοκομικών προκαλεί την αρτηριοσκλήρωση.

Με την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων μειώνεται το ποσοστό του πυριτίου στον οργανισμό, οι αρτηρίες γίνονται εύθραυστες, νεκρώνουν τα κύτταρα, όργανα.
Στα μέσα της δεκαετίας του 50 οι ραδιολόγοι στην Σοβιετική Ένωση, μετά από πολλές πυρηνικές δοκιμές, μετά τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι κρούανε τον κώδωνα του κίνδυνου προειδοποιώντας …«Παιδιά! Μην πίνετε γάλα!!! Έχει ραδιενέργεια!!!». Τα ζώα που βόσκουν λαμβάνουν τα ραδιενεργά ισότοπα με την τροφή τους που μεταφέρονται στους μυς και στο γάλα και δεν υπάρχει τρόπος να τα καθαρίσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για το ραδιενεργό στρόντιο-90, ιώδιο-131 και πλουτώνιο-239 στα γαλακτοκομικά και στο κρέας των ζώων, για βλάβες που προκαλούν στον οργανισμό στη διεύθυνση
http://www.sciencenews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=119&Itemid=46

Οι καρκινοπαθείς έχουν πολύ μικρό ποσοστό του πυριτίου στον οργανισμό και πολύ μεγάλο αριθμό παρασίτων. Και τα μέλη της οικογένειάς τους έχουν παράσιτα, άλλα σε μικρότερο ποσοστό.

Στο διάσημο βιβλίο του “Baby and Child Care” ο Δρ. Μπέντζαμιν Σποκ γράφει: Δεν συνιστώ την κατανάλωση γαλακτοκομικών για τα μικρά παιδιά…Τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται για τη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου, βρίσκονται στα λίπη φυτικής προέλευσης. Η περιεκτικότητα του γάλακτος σε αυτά τα λίπη είναι πολύ χαμηλή, ενώ αντίθετα περιέχει κορεσμένα λίπη που ενθαρρύνουν τα προβλήματα στις αρτηρίες αλλά και στο βάρος κατά την ανάπτυξη των παιδιών.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Dr. Hans Deehl «Οι πολιτισμοί με μεγάλη κατανάλωση γάλακτος έχουν τα υψηλότερα ποσοστά οστεοπόρωσης, μια ασθένεια που σπάνια συναντάται σε πολιτισμούς που δεν καταναλώνουν γάλα».

Σύμφωνα με τον Μάικλ Κλάπερ, M.D., ειδικό διαιτολόγο και συγγραφέα του βιβλίου “Pregnancy, Children and the Vegan Diet”: “Οι άνθρωποι είναι τα μόνα πλάσματα στο ζωικό βασίλειο που πίνουν το γάλα μίας μητέρας άλλου είδους. Είναι αφύσικο για ένα μωρό να πίνει το γάλα της αγελάδας, όπως είναι αφύσικο για ένα σκυλάκι να πίνει γάλα από μία καμηλοπάρδαλη! Τα μωρά των ανθρώπων δεν χρειάζονται το αγελαδινό γάλα για να συμπληρωθούν τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουν. Μπορούν να μεγαλώσουν υγιή και χωρίς αυτό. Το αγελαδινό γάλα και τα γαλακτοκομικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες που έχουν συνδεθεί με την πρόκληση αλλεργιών στους ανθρώπους, ενώ συχνά περιέχουν αντιβιοτικά και χημικά στοιχεία. Κλινική εμπειρία έχει δείξει πως το αγελαδινό γάλα συνδέεται με πολύ συχνά προβλήματα υγείας (συνάχι, αλλεργίες, ωτίτιδες, βρογχίτιδα, άσθμα κλπ.). Οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί”.

Ο δημοφιλής ομιλητής και συγραφέας του Σχεδίου McDougal και της Ιατρικής McDougal MD John A. McDougal είπε για το γάλα «Πιθανότατα θα έχετε ακούσει το σλόγκαν «Το γάλα περιέχει κάτι για τον καθένα. Εκτός από το ασβέστιο κι άλλα μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες, τι άλλο θα μπορούσε να σας προσφέρει το γάλα; «Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν κάτι που δεν έχει καμία άλλη τροφή: Μόλυνση!»

«Μην πίνετε γάλα για την υγεία σας», προειδοποιεί και ο Robert M. Mradiian. «Είμαι πεπεισμένος από το βάρος των επιστημονικών αποδείξεων ότι δεν ωφελεί καθόλου το σώμα σας. Μειώνει την θρεπτική αξία της διατροφής και την ασφάλειά σας».

Η εφημερίδα London Time στις 23 Αυγούστου του 1997 έγραψε «Ένας εικοσιτετράχρονος χορτοφάγος διαγνώστηκε με τη νόσο Creutzfeldt-Jacob. Οι επιστήμονες φοβούνται ότι το γάλα και το τυρί μπορεί να είναι η πηγή της λοίμωξης»

Το Ιατρικό Περιοδικό “The Lancet” στο τεύχος 116 του 1990 ανέφερε: «Tο αγελαδινό γάλα μπορεί να προκαλέσει απώλεια αίματος μέσω της εντερικής οδού κι αυτό το γεγονός, με τη πάροδο του χρόνου, έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των αποθεμάτων σιδήρου στο αίμα. Η απώλεια του αίματος μπορεί να είναι μια αντίδραση στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος»

Και στο τεύχος 344 του 1994 ανέφερε: «Τα μωρά που κατανάλωσαν αγελαδινό γάλα είχαν 14 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από επιπλοκές διάρροιας και 4 φορές να πεθάνουν από πνευμονία, απ’ ότι τα μωρά που έπιναν μητρικό γάλα. Η δυσανεξία και η αλλεργία στα γαλακτικά προϊόντα είναι ένας παράγοντος του συνδρόμου του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου»

 

Ιδανικές θεραπείες

– Νηστειοθεραπεία

– Ηλιοθεραπεία (με μέτρο το καλοκαίρι)

– Αεροθεραπεία, υψοθεραπεία
– Αυτοθεραπεία
– Βοτανοθεραπεία
– Χυμοθεραπεία (κατανάλωση φρέσκων χυμών φρούτων και λαχανικών)
– Λεμονοθεραπεία (πόση νερού με χυμό λεμονιού)
– Καρπουζοθεραπεία
– Κερασοθεραπεία
– Ντοματοθεραπεία
– Πορτοκαλοθεραπεία
– Σταφυλοθεραπεία
– Ουροθεραπεία
– Υδροθεραπεία, ποσιθεραπεία
– Υπερθερμία*
– Φρουτοθεραπεία
– Φυτοθεραπεία
– Χορτοφαγία
– Ωμοφαγία

Συμπληρωματικές – παράλληλες θεραπείες

– Θαλασσοθεραπεία
– Κινητική θεραπεία
– Μασάζ
– Σεξοθεραπεία

* Υπερθερμία. Σήμερα η Ιατρική γνωρίζει, ότι τα καρκινικά κύτταρα (βλ. παράσιτα – τριχομονάδες) δεν επιζούν σε θερμοκρασίες άνω των 41.5 βαθμούς Κελσίου.

Πυρίτιο έχουν

– Κρεμμύδι
– Λεμόνι
– Σκόρδο
– Τσουκνίδα
– Φράουλα
– Χαμομήλι
– Σίκαλη
– Κριθάρι
– Πλιγούρι
– Μαρούλι
– Ελιές

Και οι φλούδες όλων των φρούτων και των λαχανικών γενικώς.

Φυτικά αντιβιοτικά, αντιμικροβιακά, αντιμυκητιασικά,
αντιοξειδωτικά, αντισηπτικά, κατά του καρκίνου, του AIDS και όλων των
μολυσματικών και μη ασθενειών

– Αγριάδα
– Αγριμόνιο

– Άκορος

– Αλόη

– Αντράκλα

– Αμύγδαλα, κουκούτσια πικρού αμυγδάλου (μικρές ποσότητες)

– Αμυγδαλιά

– Απήγανος

– Αχιλλέα (ή χιλιόφυλλος)

– Αψιθιά (ή αρτεμισία)

– Βαλεριάνα – Βάλσαμο

– Βατόμουρα

– Γαρίφαλο

– Δάφνη

– Δίκταμο
– Ελιά

– Ελιές ανάλατες, φρέσκιες

– Θρούμπι

– Θυμάρι

– Ιτιά

– Κακάο, ωμή σοκολάτα, ρόφημα κακάο

– Καρπουζόσποροι

– Καρύδια, Αφέψημα από φύλλα καρυδιάς, Έγχυμα από φλούδες πράσινης καρυδιάς

– Κολοκυθόσποροι

– Κανέλλα

– Καρότο

– Κρεμμύδι

– Λάχανο

– Λεβάντα

– Λεμόνι

– Ντομάτα με τη φλούδα

– Μάραθο

– Μαρούλι

– Μελισσόχορτο

– Μέντα

– Μήλα

– Μπραζίλ

– Μπρόκολο

– Πιπέρι μαύρο

– Κόκκινη καυτερή πιπεριά

– Πιπερόριζα

– Πράσινο τσάι

– Πορτοκάλια

– Ραδίκια

– Ραπανάκια

– Ρεπάνια

– Σινάπι (μουστάρδα)

– Σκόρδο: ψιλοκόβουμε 3 σκελίδες σκόρδου σ’ ένα φλιτζάνι νερό, αφήνουμε να μουσκέψει για όλη

τη νύχτα και το πίνουμε πρωί, νηστικοί για 20 μέρες

– Σταφίδες

– Σταφύλια με τη φλούδα

– Σύκα

– Τσάι του βουνού

– Φασκόμηλο

– Φλαμούρι

– Φλούδα ροδιάς

– Φρέσκοι χυμοί φρούτων και λαχανικών

– Χρένος (ή χράνος, ή κρένο)

– Χαμομήλι

 

ΠΗΓΗ: Απόσπασμα από το άρθρο του Βασίλη Καφαταρίδη  

This entry was posted in ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ on by .

About ilias_dn@yahoo.gr

Ονομάζομαι Ηλίας Γρατσίας και είμαι παθιασμένος Δικτυωτής. Δουλειά μου είναι να βοηθάω, να καθοδηγώ και να δείχνω τον τρόπο, σε όσους θέλουν να αποκτήσουν οικονομική ελευθερία και αυτοδιαχείριση της ζωής τους και του χρόνου τους, μέσω του καταπληκτικού και πολύ δυναμικού επαγγελματικού οχήματος, που ονομάζεται ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Σου εύχομαι καλή περιήγηση στο BLOG μου, και εύχομαι το υλικό που θα βρεις εδώ, να σε βοηθήσει στην εξέλιξη σου, ως άνθρωπο και ως επαγγελματία. Για οτιδήποτε χρειαστείς, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου, μέσω των πολλαπλών τρόπων επικοινωνίας, που θα βρεις σε αυτό εδώ το BLOG