Πωλήσεις: Αποφύγετε οπωσδήποτε αυτά τα λάθη

Πωλήσεις: Αποφύγετε οπωσδήποτε αυτά τα λάθη!!!

Πωλήσεις: Αποφύγετε οπωσδήποτε αυτά τα λάθη

Εάν επιθυμείτε να διαπρέψετε στο χώρο των πωλήσεων, αποφύγετε κατά το δυνατόν τα παρακάτω συνηθισμένα και καταστροφικά λάθη:

1) Να μιλάτε πολύ και να ακούτε λιγότερο.

2) Να μένετε σ’ αυτή τη δουλειά χωρίς να την έχετε κατά βάθος αποδεχθεί.

3) Να κινείσθε με έλλειμμα πληροφόρησης. Πρέπει να είσθε καλά ενημερωμένοι στο αντικείμενο σας.

4) Να μην πλασσάρετε σωστά τον εαυτό σας, το πολυτιμότερό σας «προϊόν»! Οι εταιρείες χρειάζονται πωλητές-διεκπεραιωτές, δηλ. πιόνια. Μην τους κάνετε το χατίρι.

5) Να υποθέτετε ότι η μείωση της τιμής είναι η απάντηση στις χαλεπές εποχές. Αντίθετα, η σωστή απάντηση είναι η ανάδειξη και η σωστή προβολή της αξίας των προϊόντων – υπηρεσιών σας.

6) Το να μην ζητάτε την παραγγελία. Αυτό είναι η πεμπτουσία της παρουσίασης – επαφής. Δεν είναι ντροπή λοιπόν! Ντροπή είναι για σας το να μη ζητάτε τελικά την παραγγελία.

7) Να είσθε τσιμπούρια ! Η εποχή της πιεστικής (Pushy) πώλησης έχει παρέλθει οριστικά (εκτός βέβαια αν πουλάτε βούρτσες door-to-door).

8) Να πουλάτε πριν αξιολογήσετε τις ανάγκες του πελάτη. Ο πωλητής – αστέρι πουλάει με γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα του πελάτη και όχι τα δικά του.

9) Να είσθε πληκτικοί. Επενδύστε στη δημιουργικότητά σας.

10) Να νομίζετε ότι είστε ειδήμονες, ότι έχετε απορροφήσει την παγκόσμια γνώση και ότι δεν χρειάζεται να ακούτε τρίτες γνώμες ή να εμπλουτίσετε περαιτέρω τις γνώσεις σας.

11) Να μιλάτε σε ακαταλαβίστικη, τεχνική αργκό και να κάνετε τα πράγματα τεχνικώς πολύπλοκα, μετατρέποντας εν κατακλείδι τα εύκολα σε δύσκολα. Η απλότητα, μαγεύει και κατακτά.

12) Να φαίνεσθε ότι είσθε απελπισμένοι, ζητιάνοι στην κυριολεξία.

13) Να χάνετε τον πολύτιμο χρόνο σας σε περιπτώσεις πελατών που φαίνονται και είναι τελειωμένες. Να απευθύνεσθε σε ανθρώπους που δεν μπορούν να εκτιμήσουν την αξία σας.

14) Να παπαγαλίζετε ντιρεκτίβες και τσιτάτα εγχειριδίων. Προσβάλλετε έτσι τους συνομιλητές σας.

15) Να απευθύνεσθε σε ανθρώπους που δεν έχουν δικαίωμα απόφασης ή ουσιαστική επιρροή στην τελική απόφαση.

16) Να υποχωρείτε εύκολα στην έμφυτη – και απολύτως λογική – τάση αναβλητικότητας που διακρίνει την πλειοψηφία των υποψηφίων πελατών. Επισημάνετε ξεκάθαρα το πιθανό κόστος στο οποίο οδηγεί η αναβολή της απόφασης του υποψήφιού σας πελάτη.

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

This entry was posted in ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ on by .

About ilias_dn@yahoo.gr

Ονομάζομαι Ηλίας Γρατσίας και είμαι παθιασμένος Δικτυωτής. Δουλειά μου είναι να βοηθάω, να καθοδηγώ και να δείχνω τον τρόπο, σε όσους θέλουν να αποκτήσουν οικονομική ελευθερία και αυτοδιαχείριση της ζωής τους και του χρόνου τους, μέσω του καταπληκτικού και πολύ δυναμικού επαγγελματικού οχήματος, που ονομάζεται ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Σου εύχομαι καλή περιήγηση στο BLOG μου, και εύχομαι το υλικό που θα βρεις εδώ, να σε βοηθήσει στην εξέλιξη σου, ως άνθρωπο και ως επαγγελματία. Για οτιδήποτε χρειαστείς, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου, μέσω των πολλαπλών τρόπων επικοινωνίας, που θα βρεις σε αυτό εδώ το BLOG