21ος αιώνας – Ο αιώνας της Επιχειρηματικότητας, της Τεχνολογίας και του Ίντερνετ, “Ο Θάνατος και ο Ευτελισμός της Μισθωτής Εργασίας και οι Λόγοι για τους Οποίους είναι Αναπόφευκτος”

Όλοι πλέον έχουμε αρχίσει να συνειδητοποιούμε ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει στην εποχή μας. Ας μιλήσουμε για μία αναπόφευκτη πραγματικότητα η οποία έχει σχέση με την εξέλιξη της τεχνολογίας, και η οποία όχι μόνο σήμερα αλλά και παλαιότερα, επηρρέαζε τις ζωές των ανθρωπων. Το ίντερνετ και η τεχνολογία δημιουργεί την ανεργία με τον τρόπο της. Πριν από 200 χρόνια περίπου η βιομηχανική επανάσταση δημιούργησε τους ανέργους της και έδωσε δουλειά σε όσους ακολούθησαν το πνεύμα της εποχής. Σε όσους προσαρμόστηκαν. Η αρχαιότερη αλλά και πολύ επίκαιρη μορφή νοημοσύνης για τον άνθρωπο είναι η προσαρμογή και η συνεργασία.

anergia

Να αιτολογήσω με ένα απλό παράδειγμα που μου έχει συμβεί εμένα γιατί γίνεται αυτό. Το 1992 ξεκίνησα να δουλεύω ως γραφίστας. Εκείνη την περίοδο δεν υπήρχαν υπολογιστές. Εργαζόμασταν όλοι με κοπίδια, με ραπιντογράφους, με χάρακες, με μάσκες, με πινέλα κ.α. Το 1994 πήγα φαντάρος. Το 1996 που γύρισα είχαν μπει στον κλάδο μας οι υπολογιστές. Ένα περιοδικό πριν από την εμφάνιση των υπολογιστών χρειαζόταν 20 γραφίστες για να ολοκληρωθεί. Μετά την εμφάνιση των υπολογιστών, 3 γραφίστες το πολύ ήταν υπεράρκετοι. Τι έγινε λοιπόν με τους υπόλοιπους 17; Απλά απολύθηκαν και είτε μάθανε και εκείνοι να δουλεύουν σε υπολογιστή, είτε άλλαξαν επάγγελμα.

Άλλο ένα μικρό παράδειγμα. Σε ένα βίντεοκλαμπ ή σε ένα βενζινάδικο κάποτε δούλευαν υπάλληλοι. Αργότερα, πολλά βίντεο κλαμπ και βενζινάδικα μετατραπήκανε σε σημεία αυτόματης εξυπηρέτησης μέσω μηχανημάτων. Άλλοι 2-3 άνεργοι ανά κατάστημα σε αυτήν την περίπτωση. Εν ολίγοις ο κόσμος, τα πράγματα και οι συνθήκες αλλάζουν γύρω μας και δεν μπορούμε να σταματήσουμε την εξέλιξη. Αυτό είναι μία ιστορική πραγματικότητα. Όπως λέμε “Ο ήλιος ανατέλλει”. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε τι κάνουμε από εδώ και πέρα.

Υπάρχουν άπειρα παρόμοια παραδείγματα τα οποία θα μπορούσα να αναφέρω.

Συμπέρασμα

Η τεχνολογία αυξάνει την ταχύτητα παραγωγής ενός προϊόντος και μειώνει τις θέσεις εργασίας. (Κανονικά θα έπρεπε να αυξάνεται ο ελεύθερος χρόνος και να μην υπάρχει καθόλου ανεργία λόγω της τεχνολογίας, αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα που ίσως να αναπτύξω σε κάποιο άλλο άρθρο). Αυτό φυσικά αυξάνει την ανεργία. Όμως αντίστοιχα αυξάνει τις δυνατότητες για επιχειρηματικότητα άλλου είδους. Χωρίς πολλά έξοδα. Στην εποχή μας λόγω της προόδου της τεχνολογίας και ειδικότερα του Ίντερνετ, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει την δική του προσωπική οικονομία και να παράγει εισόδημα από τον υπολογιστή του ή με άλλους τρόπους, με μηδαμινό κεφάλαιο εκκίνησης που μπορεί να βρει ο καθένας και χωρίς πάγια λειτουργικά. Το Δικτυακό Μάρκετινγκ είναι ένας από αυτούς. Η ανέξοδη επιχειρηματικότητα μέσω Ίντερνετ ένας άλλος (Internet marketing). Διαβάστε το βιβλίο του Robert Kiyosaki, “Η επιχείρηση του 21ου Αιώνα”

Διαβάστε παρακάτω ένα απόσπασμα από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

“Νιώθετε θυμωμένοι με τη διαφθορά στον εταιρικό κόσμο; Με το χρηματιστήριο και τις μεγάλες τράπεζες; Με το κράτος που κάνει πολλά λάθος πράγματα και λίγα σωστά; Ή μήπως είστε θυμωμένοι με τον εαυτό σας που δεν αναλάβατε τον έλεγχο των οικονομικών σας νωρίτερα;
Η ζωή είναι σκληρή, το ξέρουμε όλοι. Το θέμα όμως είναι: Τι πρόκειται να κάνετε γι’ αυτό; Με το να γκρινιάζετε και να παραπονιέστε για την οικονομία ή με το να κατηγορείτε τους άλλους δεν πρόκειται να εξασφαλίσετε το οικονομικό σας μέλλον. Αν θέλετε πλούτο, πρέπει να τον δημιουργήσετε. Πρέπει να καθορίσετε εσείς το μέλλον σας επιλέγοντας την πηγή των εισοδημάτων σας – σήμερα κιόλας!
Χρειάζεστε τη δική σας επιχείρηση.
Μπορεί οι καιροί να είναι οικονομικά δύσκολοι για τους περισσότερους, αλλά για πολλούς επιχειρηματίες η περίοδος που διανύουμε είναι γεμάτη οικονομικές ευκαιρίες. Γι’ αυτό, όχι απλώς ήρθε η ώρα να αποκτήσετε τη δική σας επιχείρηση, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή! 

Αν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας ανεξάρτητη προσωπική οικονομία μέσα στην εποχή της οικονομικής ύφεσης, συμπληρώστε τα στοιχεία σας (με λατινικούς χαρακτήρες) στην παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και θα σας έρθει στο e-mail σας, ένα ΔΩΡΕΑΝ βίντεο διάρκειας 20 λεπτών, το οποίο θα σας δείχνει έναν από τους πολλούς τρόπους που υπάρχουν για να το πετύχετε 

simpleaweber js=”

“>” style=”nhnf”


Αξίζεις Ελευθερία.

Αξίζεις Ευτυχία.

Αξίζεις Αφθονία.


Εάν σου άρεσε αυτό το post και το βρήκες βοηθητικό, μοιράσου το με τους ανθρώπους που πιστεύεις ότι θα τους ενδιαφέρει, μέσω των κουμπιών Share στα Social Media που θα βρείς κάτω από αυτό το post.
Στην επιτυχία σου!
Ηλίας Γρατσίας
elias gratsias blog photo new
Συνδεθείτε μαζί μου στα Social Media 
facebook button 2  twitter button  linkedin button  you tube  pinterest button   blog 2
Friend me at skype: elias.gratsias
E-mail me at: [email protected]

Fan Page 1  elias gratsias like us on facebook

Fan Page 2  like us on facebook 2