4 απλές ερωτήσεις για να αγγίξουμε, να κατανοήσουμε και να συναισθανθούμε τον αληθινό πόνο ενός υποψήφιου πελάτη ή συνεργάτη

4 απλές ερωτήσεις

Κατά βάθος τι θέλουμε όλοι οι άνθρωποι;

Θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι.

Θέλουμε να έχουμε αξιοπρέπεια, ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε αυτά που αγαπάμε και για να περνάμε τον χρόνο μας με αυτούς που αγαπάμε.

Θέλουμε περισσότερα χρήματα για να κάνουμε όλα αυτά που θέλουμε και για να βοηθήσουμε και τους ανθρώπους που αγαπάμε (π.χ. τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας κ.α.) να κάνουν αυτά που θέλουν.

Τα περισσότερα χρήματα και τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο τα θέλουμε για να είμαστε πιο ευτυχισμένοι εμείς και οι γύρω μας. 

Πολλές φορές στην επικοινωνία τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο νομίζουμε ή από όσο τα κάνουμε.

Προσωπικά όταν προσεγγίζω έναν άνθρωπο και πιστεύω πώς χρειάζεται την βοήθειά μου στο να αποκτήσει περισσότερα χρήματα ή περισσότερο ελεύθερο χρόνο του κάνω τις εξής παρακάτω ερωτήσεις.

Ερώτηση 1) Είσαι ευτυχισμένος/η;

Ερώτηση 2) Τι είναι αυτό που σε κάνει να μην νιώθεις ευτυχισμένος/η;

Ερώτηση 3) Έχεις σκεφτεί ή εφαρμόζεις κάποιο πλάνο για να γίνεις πιο ευτυχισμένος/η;

Ερώτηση 4) Θέλεις να μάθεις έναν τρόπο για να γίνεις ευτυχισμένος/η;

 

ΓΕΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οδηγούμε τον υποψήφιο και τον αφήνουμε να μιλήσει για τον πόνο του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτό γίνεται με απλες ερωτήσεις – παροτρύνσεις ανοιχτού τύπου όπως οι παρακάτω. 

  • Πες μου κι άλλα για αυτό…
  • Πώς σε κάνει να νιώθεις όταν δεν έχεις χρήματα να σπουδάσεις το παιδί σου εκεί που θα ήθελε να πάει;
  • Πώς νιώθεις όταν δουλεύεις όλη την ημέρα και δεν μπορείς να δεις τους φίλους σου, την οικογένειά σου.
  • Πώς νιώθεις ….

(πάντα οι ερωτήσεις μας τονίζουν δικά του προβλήματα που ο ίδιος μας έχει δηλώσει ότι έχει)

Αν δεν αγγίξουμε τον πόνο του υποψήφιου συνεργάτη, αν δεν αγγίξουμε τα δικά του συναισθήματα, τις δικές του προσωπικές ανησυχίες, και δεν του προσφέρουμε λύση σε αυτές τότε έχουμε αποτύχει. Είτε έχουμε απέναντί μας έναν υποψήφιο πελάτη, είτε έναν υποψήφιο συνεργάτη.

Πώληση (είτε προϊόντος, είτε επιχειρηματικής πρότασης), είναι η τέχνη της ανακάλυψης των αναγκών και των επιθυμιών (μέσω ερωτήσεων) ενός πελάτη ή ενός υποψήφιου συνεργάτη και της κάλυψής τους. Των δικών του αναγκών και επιθυμιών και όχι των δικών μας.

Αν στην ερώτηση 1: “Είσαι ευτυχισμένος;” μου απαντήσει ΝΑΙ τον ρωτάω ποιά είναι τα πράγματα που τον/την κάνουν να νιώθει ευτυχισμένος και μετά αν υπάρχει έστω και ένας τομέας στον οποίο να μην είναι και τόσο ευτυχισμένος/η.

Σίγουρα κάτι θα υπάρχει εκεί στο οποίο να είναι δυσαρεστημένος/η. Προσπαθώ να το ανακαλύψω.

Ή στα χρήματα θα είναι δυσαρεστημένος/η ή στο ότι δεν έχει αρκετό χρόνο. Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν καταφέρει να έχουν και τα δύο παραπάνω ταυτόχρονα (χρήματα και ελεύθερο χρόνο) στην ζωή τους. 

Αν μου πει ότι δεν είναι ευτυχισμένος/η πάω στην ερώτηση 2: “Τι είναι αυτό που σε κάνει να μην νιώθεις ευτυχισμένος/η;”.

Αφού μάθω τους λόγους για τους οποίους δεν είναι ευτυχισμένος/η πηγαίνω στην ερώτηση 3: Έχεις σκεφτεί ή εφαρμόζεις κάποιο πλάνο για να γίνεις πιο ευτυχισμένος/η;.

Αν μου απαντήσει ότι δεν έχει πλάνο για να βελτιώσει την έλλειψη χρημάτων του ή την έλλειψη χρόνου του πηγαίνω στην ερώτηση 4:”Θέλεις να μάθεις έναν τρόπο για να γίνεις πιο ευτυχισμένος/η;” και αν μου απαντήσει θετικά στην ερώτηση 4 του κλείνω ένα επαγγελματικό ραντεβού για να του δείξω πώς μπορεί να επιλύσει το θέμα της έλλειψης των χρημάτων ή του χρόνου.

Πώς να κάνετε σωστά ένα επαγγελματικό ραντεβού και άλλες συμβουλές θα βρείτε στον ΔΩΡΕΑΝ επαγγελματικό οδηγό πατώντας ΕΔΩ

Deta Elis DeRofes


Deta Elis Devita Cosmo

MIN KANEIS KLIK EDO BANNER

This entry was posted in ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ on by .

About [email protected]

Ονομάζομαι Ηλίας Γρατσίας και είμαι παθιασμένος Δικτυωτής. Δουλειά μου είναι να βοηθάω, να καθοδηγώ και να δείχνω τον τρόπο, σε όσους θέλουν να αποκτήσουν οικονομική ελευθερία και αυτοδιαχείριση της ζωής τους και του χρόνου τους, μέσω του καταπληκτικού και πολύ δυναμικού επαγγελματικού οχήματος, που ονομάζεται ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Σου εύχομαι καλή περιήγηση στο BLOG μου, και εύχομαι το υλικό που θα βρεις εδώ, να σε βοηθήσει στην εξέλιξη σου, ως άνθρωπο και ως επαγγελματία. Για οτιδήποτε χρειαστείς, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου, μέσω των πολλαπλών τρόπων επικοινωνίας, που θα βρεις σε αυτό εδώ το BLOG