ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ & ΤΙ ΚΑΝΩ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ

Ονομάζομαι Ηλίας Γρατσίας και αγαπώ την ζωή και την ελευθερία.

Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να προσπαθώ για μία καλύτερη και για μία πιο ελεύθερη ζωή.

Μου αρέσουν η φύση, οι εκδρομές, οι καλές φιλίες, τα ταξίδια, τα βιβλία, όλα τα καλλιτεχνικά δρώμενα (κινηματογράφος, θέατρο, χορός), το κουνγκ φου, η γιόγκα και άλλα πολλά …

Ότι μου αρέσει όμως χρειάζεται ελεύθερο χρόνο και χρήματα …


 Έχω εργαστεί 9 χρόνια ως μισθωτός γραφίστας (1992-2001). Η δουλειά του γραφίστα ήταν μία αγχωτική δουλειά με deadlines, απαιτητικά αφεντικά που δεν τους ένοιαζε αν εσύ δούλευες 16 ώρες την ημέρα. Εκείνοι ήθελαν αποτελέσματα χωρίς να τους νοιάζει αν εσύ πέταγες ολόκληρη την ζωή σου μπροστά σε έναν υπολογιστή και όλα αυτά για έναν μισθό αρκετά καλό θα έλεγα. Ξεκίνησα από 500 ευρώ / μήνα και είχα φτάσει να πληρώνομαι με 1500 ευρώ / μήνα αλλά με 12 – 16 ωρές εργασία την ημέρα και πολλές φορές και Σαββατοκύριακα). Αν κάνετε την διαίρεση πάλι 500 ευρώ / μήνα έπαιρνα ως μισθό και η ζωή μου που την πέρναγα όλη μέσα στο γραφείο μπροστά από έναν υπολογιστή; Αυτό δεν πληρώνεται με τίποτε.
Αποφάσισα λοιπόν να “προοδεύσω”, να παραιτηθώ και να δουλέψω ως γραφίστας μόνος μου 2002-2011. Όσες ώρες δουλεύω να πληρώνομαι εγώ, και όχι να δουλεύω 12-16  ώρες  για να πληρώνομαι τις 2 ώρες μόνο, και οι υπόλοιπες 12 ώρες να προστίθενται στο εισόδημα του εργοδότη μου αντί στο δικό μου. Είχα βαρεθεί να εκμεταλλεύονται την ενέργεια μου, τον πολύτιμο χρόνο μου, τις ικανότητες μου και τις γνώσεις μου, άλλοι. Με φάγανε όμως δυστυχώς οι 6μηνες επιταγές και τα δάνεια που αναγκαζόμουν να πάρω για να έχω μετρητά χρήματα για να πληρώνω τις μηνιαίες υποχρεώσεις μου. Άσχημο πράγμα η ανταλλαγή χρόνου με χρήματα. Όσο δουλεύεις τόσο πληρώνεσαι. Αν ήθελα να κερδίζω περισσότερα έπρεπε να βγάζω τα μάτια μου μπροστά στον υπολογιστή ακόμη περισσότερο. Δεν μου άρεσε καθόλου αυτό. Σκεφτόμουν: “Έτσι θα είσαι μία ζωή Ηλία; Μπροστά σε έναν υπολογιστή και μέσα στο άγχος για το αν θα έχεις χρήματα τον επόμενο μήνα για το ενοίκιο, για τον ΟΑΕΕ, για τους λογαριασμούς;”. ‘Οχι δεν ήθελα σε καμμία περίπτωση να είναι η ζωή μου έτσι.
Άρχισα να ψάχνω για αλλαγή καριέρας. Για μία διαφυγή. Ξεκίνησα να σπουδάζω εναλλακτικές θεραπείες (Σιάτσου, Ταιλανδικό μασάζ, Σουηδικό μασάζ κ.α.) παράλληλα με τα γραφιστικά (2008 – 2012). Μου άρεσε πολύ. Το εξασκώ για 9 χρόνια αλλά άρχισαν να πονάνε τα χέρια μου. Οι καρποί μου και τα γόνατά μου. Σκέφτηκα πάλι: “Ηλία πόσα χρόνια ακόμη θα μπορείς να το κάνεις αυτό; Και είσαι και πάλι φυλακισμένος στην ανταλλαγή χρόνου. Αν δεν δουλέψεις δεν βγάζεις χρήματα. Αν τραυματιστείς τι κάνεις; Και όσο μεγαλώνεις τι γίνεται;” Και άλλα τέτοια παρόμοια. Πάλι δεν μπορούσα να δω τον εαυτό μου να κάνει αυτήν την δουλειά μέχρι τα γεράματα. Σκέφθηκα ότι αυτή η δουλειά είναι πολύ όμορφη αλλά για χόμπυ περισσότερο. Nα μην εξαρτιέσαι οικονομικά από αυτήν.
Παράλληλα με τις εναλλακτικές θεραπείες είχα ξεκινήσει το 2010 να χτίζω την επιχείρησή μου στο Δικτυακό Μάρκετινγκ. Όταν παρακολούθησα για πρώτη φορά παρουσίαση για αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο ενθουσιάστηκα. Είπα: “Επιτέλους Ηλία υπάρχει διαφυγή. Υπάρχει ένα μοντέλο εργασίας που μπορείς να δημιουργήσεις τις συνθήκες της ζωής την οποία θέλεις και ονειρεύεσαι. Ελεύθερο χρόνο, περίσσεια χρημάτων για να ταξιδεύεις και να ζεις ποιοτικά την ζωή σου, δημιουργία εισοδήματος που για να βγάζεις χρήματα δεν χρειάζεται να δουλεύεις κάθε ημέρα. Που δεν ανταλάσσεις μόνο τον δικό σου χρόνο με χρήματα. Που αμοίβεσαι και από τον χρόνο και την προσπάθεια και άλλων ανθρώπων όχι μόνο από τον δικό σου. “Μαγικό Σύστημα”! σκέφτηκα. Και μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε. Φτωχός, πλούσιος … όλοι. Με μηδαμινό κεφάλαιο που μπορεί να το βρει ο οποιοσδήποτε. Χωρίς οικονομικό ρίσκο. Μπορείς να δημιουργήσεις μία παθητική ροή εισοδήματος με αυτήν την απασχόληση όπως οι συγγραφείς. Να πληρώνεσαι από δικαιώματα. Καταπληκτική ιδέα!!! Μου φάνηκαν όλα τόσο τέλεια συγκριτικά με αυτά που είχα ζήσει μέχρι τώρα. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να αφιερώσω τον περισσότερο χρόνο μου και την περισσότερη ενέργεια μου σε αυτήν την δραστηριότητα μιάς και ήταν η μόνη που μου προσέφερε κάποιες προοπτικές μίας καλύτερης ζωής για το παρόν και για το μέλλον. Είχα κουραστεί να πετάω τον χρόνο μου σε δραστηριότητες οι οποίες αντί να με ελευθερώνουν και να μου προσφέρουν μία λιγότερο αγχωτική ζωή, κάνανε ακριβώς το αντίθετο. Και χωρίς ούτε μία προοπτική. Μου άξιζε κάτι καλύτερο!

Συνοψίζοντας, αυτό που κατάλαβα λοιπόν από αυτήν την 22ετή εργασιακή μου εμπειρία, είναι ότι είτε ως μισθωτός είτε ως αυτοαπασχολούμενος θα είμαι αναγκασμένος να εργάζομαι πολλές ώρες, και τα χρήματα που θα βγάζω δεν θα φτάνουν ποτέ… και ούτε οικονομική ασφάλεια και ανεξαρτησία προβλέπεται να νιώσω ποτέ, εάν συνεχίσω να κάνω τα ίδια πράγματα.

Ο Αινστάιν έλεγε ότι ο ορισμός της παράνοιας είναι το να κάνεις συνεχώς τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα…

Έτσι λοιπόν πήρα κι εγώ την απόφαση, παρ’ ότι δεν είχα ξανασχοληθεί ποτέ με πωλήσεις, με μάρκετινγκ και παρ’ ότι προερχόμουν από εντελώς άσχετους επαγγελματικούς χώρους, να κάνω κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανα τα τελευταία 22 χρόνια. Αν ήθελα διαφορετικά αποτελέσματα στη ζωή μου κάτι διαφορετικό έπρεπε να κάνω.

Και ευτυχώς για εμένα, πήρα την απόφαση άμεσα, χωρίς να ξέρω που πηγαίνω ή τι κάνω. Απλά ξεκίνησα. (Το ταξίδι των χιλίων μιλίων ξεκινάει με ένα και μόνο βήμα – Λάο Τσε).

Τα 7 τελευταία χρόνια ασχολούμαι ενεργά και πολύ σοβαρά με το NETWORK MARKETING (ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ) και με το INTERNET MARKETING και τα οποία κατά την προσωπική μου άποψη είναι τα μόνα που μπορούν να μου προσφέρουν την ελευθερία χρόνου, την οικονομική ανεξαρτησία και την ποιότητα ζωής την οποία επιθυμώ για τη ζωή μου.

Έχω ήδη πετύχει πολύ καλά εισοδήματα και συνεχίζω ακάθεκτος προς την πλήρη οικονομική μου ελευθερία! 🙂


(Έχουμε χτίσει μέσα στα τελευταία 5 χρόνια, μαζί με τους συνεργάτες της ομάδας μου, μία  επιχείρηση  2200 συνεργατών + πελατών)

 

Σημαντικό μέρος της εργασίας που έχω επιλέξει να κάνω, είναι να συνεργάζομαι και να βοηθώ, να υποστηρίζω και να καθοδηγώ με τις γνώσεις μου, και με την εμπειρία την οποία έχω αποκτήσει, όσους ανθρώπους έχουνε όνειρα και φιλοδοξίες, και όσους πραγματικά επιθυμούν να πετύχουν στην ζωή τους τα όνειρά τους, την οικονομική τους ελευθερία, μία ανεξάρτητη και ποιοτική ζωή, και ότι άλλο αποφασίσουν ότι θέλουν να πετύχουν στη ζωή τους.

Γιατί όπως χαρακτηριστικά λέει και ο μεγάλος δάσκαλος προσωπικής ανάπτυξης Ναπολέον Χιλ, “Ότι μπορεί να συλλάβει το ανθρώπινο μυαλό, και να το πιστέψει, μπορεί και να το πετύχει”.

Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους για να με ρωτήσεις οτιδήποτε, ή ακόμη καλύτερα, για να εξετάσουμε μαζί το αν μπορώ να σε βοηθήσω να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.

Τηλ. επικοινωνίας: (0030) 6948879287, (0030) 6909033172

Κάνε μου αίτημα φιλίας και συνδέσου μαζί μου στα Social Media

facebook button 2  twitter button  linkedin button  you tube  pinterest button   blog 2
Friend me at skype: elias.gratsias
E-mail me at: [email protected]

Fan Page 1  elias gratsias like us on facebook

Fan Page 2  like us on facebook 2

My Blog: https://eliasgratsias.com/

2 thoughts on “ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ & ΤΙ ΚΑΝΩ

 1. Γεωργια

  Κε Γρατσια εφτασα κατα τύχη στην ιστοσελίδα σας και πραγματικα χαίρομαι για την προσωπική σας ιστορία η όποια κατα τα γραφόμενα σας έχει μέχρι στιγμης ιδανική έκβαση αλλα η αναφορα στο δικτυακό μάρκετινγκ λογω προσωπικης εμπειρίας μονο θλίψη μου προκαλει. Ναι, δεν είναι όλες οι εταιρείες το ίδιο, ναι, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά απο το πλάνο μιας παραδοσιακης εταιρείας και αυτό μιας εταιρείας δικτυακού marketing αλλα μετα απο ενάμιση χρονο ενασχόλησης του συντρόφου μου με το αντικείμενο δεν ξαναειδα περισσότερη ασυδοσία και υποκρισία σε ενα χώρο. Ανθρώποι που δεν είχαν δεύτερο …. να βάλουν (δυστυχως συμπεριλαμβανομαστε και εμεις σε αυτη την κατηγορια) να ισχυρίζονται οτι βγάζουν τα χιλιαδες ευρω. Γονεις να πληρώνουν το εφάπαξ της σύνταξης τους για να τιτλοδοτηθει το βλαστάρι τους (το εφάπαξ πήγαινε σε αγορά προιοντων που το βλαστάρι τους κανονικά έπρεπε να έχει προωθήσει). Όσο για την πεποίθηση οτι δουλευεις στην αρχή και μετα εχεις λαμβάνειν παθητικό εισόδημα απο τους downliners αυτό είναι “Ονειρο απατηλό” που λεει και το άσμα. Το δικτυακό ειναι μια εξαιρετικά επίπονη ενασχοληση σωματικά άλλα κυρίως ψυχολογικά κάτι που βεβαία δεν αναφέρεται απο τον recruiter στην αρχή. Άλλα και οικονομικά. Η πώληση, και δη σε τέτοιο απαιτητικό επιπεδο (οπου πρεπει να διαχειριστές την απόρριψη σε σχεδόν καθημερινή βαση), συνήθως είναι κάτι που ειτε το εχεις ειτε όχι και έχει να κανει με την ικανοτητα σου να συνδεεσαι με αυτον που εχεις απέναντι σου. Οσα σεμινάρια, όση υποστήριξη, αν δεν το εχεις, αν δεν το αγαπάς-μην ξεχναμε φυσικά την ηδη επιβαρυμένη ψυχολογία ενος ανθρώπου που γυρευε ποσο καιρο είναι ανεργος……Ουτε αυτό βεβαια υπονοείται ποτε και πουθενά στα σεμινάρια αλλά είναι ο νουμερο ενα λογος του υψηλότατου ποσοστού αποτυχιας (turnover) και αποπτωσης των νεοεισερχομενων -πολλές φορες απελπισμενων- μελών.
  Το πρόβλημα με αυτές τις εταιρείες δεν είναι οτι δεν δουλευουν (για κάποιους λίγους σίγουρα) , ειναι οτι δεν δουλεύουν σταθερά (προσωπική άποψη βεβαια). Ο συνεργάτης του συντρόφου μου (εργαζοντουσαν σε μια εταιρία ως εμπορικοί διαμεσολαβητές η οποία εκλεισε το 2011) καταφερε με πολύ κόπο και με αποκλειστική ολοημερη ενασχόληση να βγάλει ενα σεβαστό μηνιαίο εισόδημα το οποιο μπορεσε να διατηρήσει μονο για 6 μηνες. Εννοείται τα τηλέφωνα και τα έξοδα μετακινησης πληρωμενα απο αυτον.
  Πραγματικα δεν έχει νόημα να συνεχίσω αυτο που ξέρω είναι οτι καλως η κακώς τα χρήματα μονο με σκληρή δουλεια κερδιζονται. Πραγματικα απορω πως ακόμα και μεγάλοι άνθρωποι πιστεύουν οτι θα καθονται και θα πληρωνονται. Προς το παρόν εγώ και ο σύντροφος μου ζούμε απο τα λεφτά της εργασιας μου το καλοκαίρι σε νησί ενω το MLM είναι πια ενα μακρινό “Ονειρο”. Επίσης ψάχνω εργασία ως καθαρίστρια το οποίο θεωρώ απειρως πιο έντιμο απο το να απομυζω χρήματα απο αγνωστους

  1. Elias Gratsias

   Γεωργία γεια σου. Κατ’ αρχάς να σε ευχαριστήσω για το σχόλιο σου. Έχεις απόλυτο δίκιο όσον αφορά την αγάπη του αντικειμένου που χρειάζεται να έχεις για να πετύχεις στο Δικτυακό Μάρκετινγκ. Αυτό ισχύει για οτιδήποτε και αν κάνουμε. Πάνω από όλα θα έλεγα ότι χρειάζεται να αγαπάς πολύ τα όνειρά σου. Όσον αφορά την ηθική του Δικτυακού Μάρκετινγκ το βρίσκω πολύ ηθικότερο και διακιότερο από οποιαδήποτε άλλη μορφή εργασίας και ειδικότερα από την μισθωτή εργασία. Σε όλες τις δουλειές βρίσκεις ανήθικους και ηθικούς ανθρώπους. Σε όλες τις δουλειές εργαζόμαστε καθημερινά σκληρά. Το ίδιο ισχύει και στο Δικτυακό Μάρκετινγκ. Το Δικτυακό Μάρκετινγκ θέλει επιμονή, υπομονή και επαγγελματισμό. Και οπωσδήποτε δια βίου μάθηση. Όπως ένας καλός γιατρός και ένας καλός δικηγόρος, όπως ένας καλός μηχανικός ή ένας καλός δάσκαλος όπως γενικά ένας σωστός επαγγελματίας δεν πρέπει ποτέ να σταματάει να μαθαίνει την δουλειά του και να εξελίσσεται, έτσι και εδώ στο Δικτυακό Μάρκετινγκ χρειάζεται διαρκής εκπαίδευση. Η ζωή δεν είναι εύκολη Γεωργία και το Δικτυακό Μάρκετινγκ εξασφαλίζει ένα συμπληρωματικό εισόδημα για πολλούς ανθρώπους. Ναι συμφωνώ ότι δεν θα πετύχουν όλοι το πολυπόθητο παθητικό εισόδημα και την πολυπόθητη οικονομική ανεξαρτησία, τουλάχιστον όμως τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν κάτι παραπάνω στην ζωή τους από το να ζούνε μεροδούλι – μεροφάι. Επιτέλους ένα φως στο τούνελ της ρουτίνας, της επιβίωσης και της μισθωτής εκμετάλλευσης. Αυτό ήταν, είναι και θα είναι το Δικτυακό Μάρκετινγκ για εμένα και για πολλούς άλλους. Μου αρέσει να κυνηγάω το όνειρο και το Δικτυακό Μάρκετινγκ είναι για ρομαντικούς και για ονειροπόλους. Είναι μία ανθρώπινη εργασία αλληλοβοήθειας και διαρκούς εξέλιξης. Όχι τέλειο δεν είναι όπως και τίποτε άλλο δεν είναι τέλειο στη ζωή. Το παθητικό εισόδημα είναι όντως δύσκολη υπόθεση και θέλει αρκετά χρόνια χτισίματος. Το συμπληρωματικό εισόδημα όμως είναι πολύ εφικτό για πολλούς ανθρώπους. Όσον αφορά τα έξοδα, είναι μηδαμινά όταν εργάζεσαι μέσω Ίντερνετ όπου μπορείς να κάνεις από την άνεση του σπιτιού σου τα ραντεβού σου σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο (μέσω skype και μέσω άλλων τρόπων). Αν σε ενδιαφέρει να μιλήσουμε και να σου δείξω πώς εργάζομαι εγώ μέσω Ίντερνετ επικοινώνησε μαζί μου μέσω των στοιχείων που θα βρεις εδώ στο blog μου ή εναλλακτικά συμπλήρωσε αυτήν την φόρμα εγγραφής http://easynetworker.com/freewebinar.html για να παρακολουθήσεις δωρεάν το webinar που θα κάνω. Γεωργία θα ήθελα να κλείσω αυτό το μήνυμα με το να σου πω, παρ’ ότι δεν σε γνωρίζω, πως πιστεύω ότι αξίζεις πολύ περισσότερα ως άνθρωπος από το να δουλεύεις ως καθαρίστρια. Μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου. Είτε μέσω Δικτυακού Μάρκετινγκ είτε με κάποιον άλλον τρόπο σου εύχομαι ότι καλύτερο! Ναι το Δικτυακό Μάρκετινγκ δεν είναι τέλειο, αλλά σίγουρα είναι πολύ καλύτερο από άλλες βαρετές και χωρίς καθόλου μέλλον και προοπτικές μορφές εκμετάλλευσης (ουπς σόρρυ, απασχόλησης εννοούσα 🙂 ). Όσον αφορά την απομύζηση θα διαφωνήσω. Απομύζηση είναι να δουλεύεις 10 ώρες την ημέρα για 500 ευρώ και να μην έχεις στον ήλιο μοίρα όπως πολύς κόσμος αυτήν την στιγμή. Αυτό είναι απομύζηση, ψυχική και υλική. Το Δικτυακό Μάρκετινγκ είναι ένα από τα λίγα φώτα στο τούνελ όπως ανέφερα και προηγουμένως. Αν σου είπαν ότι θα γίνεις γρήγορα πλούσια σε ξεγελάσαν. Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή το ΔΜ χρειάζεται χτίσιμο, χρόνο και προσπάθεια. Αν κάποιος όμως θέλει να βγάζει λίγα επιπλέον χρήματα τον χρόνο για συμπλήρωμα (3.000 – 10.000 ευρώ), με 5-10 ουσιαστικές ωρίτσες απασχόλησης την εβδομάδα μπορεί να το καταφέρει ο οποιοσδήποτε και αυτό το εισοδημα χρόνο με τον χρόνο να κλιμακώνεται. Σταθερό σίγουρα δεν θα είναι αλλά θα είναι σίγουρα συμπληρωματικό. Να είσαι πάντα καλά Γεωργία!

Leave a Reply