ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ – Συμβουλές επιτυχίας 5 – Πώς μπορώ να λύσω ένα πολύ μεγάλο μου πρόβλημα; Την ανεύρεση καινούριων υποψηφίων;

ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ – Συμβουλές επιτυχίας 5 – Πώς μπορώ να λύσω ένα πολύ μεγάλο μου πρόβλημα; – Την ανεύρεση καινούριων υποψηφίων; – 

Πώς μπορώ να αποκτήσω μία ανεξάντλητη ροή υποψηφίων συνεργατών μέσα από το διαδίκτυο;

Για να μάθεις πώς μπορείς να αποκτήσεις μία ανεξάντλητη ροή υποψηφίων μέσα από το διαδίκτυο διάβασε πρώτα αυτό το άρθρο και δες μετά και αυτό το  ΒΙΝΤΕΟ: http://cleverconsumers.websiteaboutme.com/

Ένα μεγάλο αγκάθι για τους περισσότερους δικτυωτές, ανεξάρτητα με ποια εταιρία συνεργάζονται είναι η αναζήτηση καινούριων υποψηφίων πελατών ή συνεργατών

leads magnet

Κάποια στιγμή η λίστα με τους συγγενείς και τους φίλους μας τελειώνει. Και τότε τι κάνουμε; Τα παρατάμε ή αρχίζουμε και κυνηγάμε τους περαστικούς; Αρχίζουμε να ζητιανεύουμε; Σας παρακαλώ, σας έχω ανάγκη… Γίνετε σας παρακαλώ συνεργάτης μου… Έχω μία καταπληκτική ευκαιρία… Μα καλά είναι δυνατόν να μην το βλέπετε και εσείς αυτό που βλέπω; Είναι εκπληκτική η ευκαιρία μου! 🙂

Υπάρχουν 2 τρόποι ανεύρεσης υποψηφίων. Ο πρώτος και ίσως ο πιο “κουραστικός” (απαραίτητος όμως και αυτός) είναι να τους βρίσκετε εσείς και ο δεύτερος και ο πιο απολαυστικός είναι να σας βρίσκουν εκείνοι. Να έρχονται εκείνοι από μόνοι τους και οικιοθελώς σε εσάς, για να μάθουν με τι ασχολείστε και να θέλουν να μάθουν πληροφορίες από μόνοι τους για τα προϊόντα σας και για την επιχειρηματική σας πρόταση.

Σε επόμενο άρθρο, θα γράψω με περισσότερες λεπτομέρειες για μερικές πολύ απλές επικοινωνιακές τεχνικές, και για την νοοτροπία την οποία είναι καλό να έχετε όταν προσεγγίζετε κάποιον άγνωστο, ο οποίος πιστεύετε ότι είναι κατάλληλος για την επιχείρησή σας.

Η βασικότερη αρχή πάντως, χωρίς να θέλω να επεκταθώ σε αυτό εδώ το άρθρο πάνω στις μεθόδους με τις οποίες κάνουμε καινούριες επαφές, είναι να δημιουργείτε μία σχέση πρώτα με τον οποιονδήποτε άνθρωπο τον οποίο γνωρίζετε, να αποκτάτε μία σύνδεση μαζί του με ερωτήσεις γενικές, οι οποίες αφορούν να την ζωή του (μην ανησυχείτε συνήθως η συζήτηση θα πάει και στο επαγγελματικό), χωρίς να προσπαθείτε να του “πουλήσετε” τίποτε σε αυτήν την φάση. Απλά θέλετε να γνωριστείτε μαζί του. Να μάθετε πράγματα για αυτόν και να πείτε και πράγματα για εσάς. Η εργασία του δικτυωτή είναι κατ’ αρχήν εργασία γνωριμιών και ανθρωπίνων σχέσεων. Μέσα από αυτήν την στάση ζωής, μαζί με μία γερή δόση επαγγελματισμού, χτίζονται βήμα – βήμα και τα καλά αποτελέσματα.

Ακόμη και στην περίπτωση που εκείνος σας ζητάει περισσότερες πληροφορίες, καλό είναι εσείς να κάνετε κάπως τον “δύσκολο”. Μην ξεμπροστιάζετε όλα σας τα καλά χαρτιά έτσι μονομιάς. Διατηρείστε μία αίσθηση μυστηρίου. Μπορείτε να αναφέρετε επιγραμματικά ότι εσείς και η ομάδα συνεργατών σας, βοηθάτε και άλλους ανθρώπους να κερδίζουν χρήματα από το διαδίκτυο αλλά και εκτός διαδικτύου ή με γενικά με 2-3 λόγια που σας ταιριάζουν με τι περίπου ασχολείστε. Χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Χαλαρά, χωρίς άγχος και χωρίς προσκόλληση στο αποτέλεσμα.

Εάν εκδηλώσει περισσότερο ενδιαφέρον από μόνος του, δώστε του μία κάρτα σας, ή ακόμη καλύτερα ζητήστε του το e-mail του, το τηλέφωνό του, ή το facebook του, για να είσαστε γενικά σε επαφή, για να του στείλετε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες, ή για να κλείσετε κάποιο επαγγελματικό ραντεβού μαζί του ώστε να τον ενημερώσετε για αυτό με το οποίο ασχολείστε.

Εάν δεν δείξει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον από μόνος του, 2 λεπτά πριν να αποχωριστείτε, ζητήστε του ένα στοιχείο επικοινωνίας γιατί θέλετε κάποια στιγμή να του στείλετε κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες ή απλά για να έχετε μία ανθρώπινη επαφή μεταξύ σας. Μετά από μία εβδομάδα στείλτε του κάτι ενδιαφέρον στο e-mail του.

Οι πληροφορίες που θα του στείλετε δεν είναι απαραίτητο να έχουν σχέση με τα προϊόντα σας ή με την επαγγελματική σας πρόταση. Μπορεί έμμεσα να είναι ένα άρθρο το οποίο έχετε γράψει εσείς, με εμπειρίες και αποτελέσματα δικές σας ή άλλων ανθρώπων από τα προϊόντα της εταιρίας σας, ή οποιεσδήποτε άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ακόμη και εντελώς άσχετες. Ένα άρθρο με χρήσιμες πληροφορίες, χωρίς να προσπαθείτε να “πουλήσετε” ή να προτείνετε κάτι προς το παρόν.

Όσο περισσότερο κόσμο γνωρίζετε καθημερινά, και όσο περισσότερα e-mail και τηλέφωνα συλλέγετε, όσο περισσότερους ανθρώπους γνωρίζετε χωρίς να έχετε καμμία ιδιαίτερη βλέψη, τόσο θα μεγαλώνετε τη λίστα των επαφών σας, και μία ημέρα την οποία εσείς θα επιλέξετε μπορείτε να πάρετε αυτόν τον άνθρωπο και να τον ρωτήσετε εάν θα ήταν ανοιχτός στο να ακούσει μία πρόταση η οποία θα του ενισχύσει τα οικονομικά του ανεξάρτητα με το οτιδήποτε άλλο ασχολείται. Να ζητήσετε την άδεια του εάν θα τον ενδιέφερε να λάβει μία ενημέρωση για κάτι αντίστοιχο. Εάν έχετε χτίσει πρώτα μία σχέση μαζί του, έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να ενδιαφερθεί να σας ακούσει, από το αν με τον που τον γνωρίσετε, αρχίσετε να του αραδιάζετε πληροφορίες για τα προϊόντα σας και για την επαγγελματική σας πρόταση, χωρίς καν να τον έχετε ρωτήσει εάν τον ενδιαφέρουν αυτά που λέτε.

Στοπ όμως τώρα όσον αφορά αυτήν την μέθοδο προσέγγισης! Την ενεργητική. 🙂

Υπάρχει ένας πολύ καλύτερος και πολύ πιό ευχάριστος τρόπος δημιουργίας ποιοτικών επαφών. Ο παθητικός. Να έρχονται οι υποψήφιοι πελάτες ή συνεργάτες σε εσάς, και όχι να πηγαίνετε εσείς σε εκείνους. Είναι εντελώς διαφορετικό το να έρθει κάποιος από μόνος του, για να σας ζητήσει πληροφορίες για τα τα προϊοντα σας ή για την επαγγελματική σας πρόταση, από το να πάτε εσείς σε εκείνον. Από την στιγμή που ο άλλος επιλέξει να ζητήσει τις πληροφορίες από μόνος του από εσάς, αυτό σας καθιστά αυτόματα σε μία πλεονεκτική ψυχολογικά θέση, “ισχύος”.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το παρακάτω βίντεο: http://cleverconsumers.websiteaboutme.com/