ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ – Συμβουλές επιτυχίας 3

ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ – Συμβουλές επιτυχίας 3

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ

Στο Δικτυακό Μάρκετινγκ ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μιλήσετε στο τηλέφωνο όταν σας καλέσει κάποιος ενδιαφερόμενος από αγγελία σε εφημερίδα, από σύσταση κάποιου φίλου, από διαφήμιση στο ίντερνετ κ.α..

Ποτέ μην ξεκινάτε να κάνετε παρουσίαση ή να δίνετε πολλές πληροφορίες από το τηλέφωνο. Γενικά ποτέ μην ξεκινάτε να μιλάτε για την πρόταση και για το προϊόν σας κατευθείαν. Στόχος του τηλεφωνήματος δεν είναι να κάνετε αυτόν τον ενδιαφερόμενο συεργάτη αλλά να ελέγξετε εάν ο ενδιαφερόμενος αυτός, είναι κατάλληλος για να γίνει συνεργάτης σας. Εάν αξίζει τον χρόνο τον οποίο θα του αφιερώσετε. Είναι σημαντικό να βλέπετε απέναντι σας έναν άνθρωπο τον οποίο θα επιλέγατε ως συνέταιρο σας και για οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση θα ανοίγατε. Π.χ. Μία καφετέρια, Ένα μαγαζί με ρούχα, οτιδήποτε.

phonecall

Ο εσωτερικός σας διάλογος καθώς μιλάτε μαζί του είναι το εάν εκείνος σας κάνει για αυτό που θέλετε και όχι να κάνετε συνεργάτη τον οποιονδήποτε σας πάρει τηλέφωνο. Κάποιος ο οποίος δεν κάνει για την επιχείρησή σας μπορεί να σας καταναλώσει πολύτιμο χρόνο και χρήματα τον οποίο θα μπορούσατε να είχατε αφιερώσει σε κάποιον άλλον πιο “άξιο” υποψήφιο συνεργάτη.

Διατηρήστε λοιπόν τον έλεγχο της συζήτησης με τον τρόπο σας, κάνοντας διάφορες ερωτήσεις. Όταν μιλάτε με έναν ενδιαφερόμενο διατηρήστε εσωτερικά και εξωτερικά μία θέση ισχύος χωρίς φυσικά να γινόσαστε αγενής. Να κρατάτε μία θέση ισχύος με φιλικό τρόπο.

Αυτό θα το πετύχετε κάνοντας του ερωτήσεις όπως: Από που είναι; Πώς πάνε εκεί στην περιοχή του τα πράγματα; (γενικά κάνουμε μία μικρή σύνδεση με τον ενδιαφερόμενο με διάφορες ερωτήσεις – χτίζουμε μία σύντομη σχέση μαζί του). Με τι ασχολείται αυτήν την περίοδο, Με τι άλλο έχει ασχοληθεί στο παρελθόν, Πώς πάνε τα οικονομικα του αυτήν την περίοδο, Είχε ποτέ στο παρελθόν δική του επιχείρηση; Πόσα χρήματα θα τον ενδιέφερε να κερδίζει; Τι είναι αυτό που τον έκανε να σας πάρει τηλέφωνο; κ.α. Προσπαθείτε με ερωτήσεις να “αλιεύσετε” το “γιατί” του το “κίνητρο” του,

Γενικότερα το 70% είναι σημαντικό να μιλάει εκείνος και το 30% να μιλάτε εσείς καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης σας. Διατηρήστε με αυτόν τον τρόπο τον “έλεγχο” της συζήτησης. Το τηλεφώνημα αυτό δεν χρειάζεται να κρατάει πάνω από 10 λεπτά.

Η συνέχεια για τα επόμενα βήματα στο επόμενο άρθρο …

Για να ενημερώνεστε δωρεάν με e-mail για τα νέα άρθρα που αναρτούνται σε αυτό το blog, συμπληρώστε πάνω δεξιά το e-mail σας.