ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ – Συμβουλές επιτυχίας 4

ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ – Συμβουλές επιτυχίας 4

Μία βασική αλήθεια. Σε κανέναν άνθρωπο δεν του αρέσει να του ΠΟΥΛΑΝΕ. Στους ανθρώπους μας αρέσει να ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ από μόνοι μας ότι θέλουμε, και όταν και όποτε το αποφασίσουμε εμείς.

salesman

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν πολλοί δικτυωτές οι οποίοι ασχολούνται με το Δικτυακό Μάρκετινγκ είναι ότι όταν θέλουν να προτείνουν σε κάποιον μία συνεργασία ή να κάνουν μία πώληση του προϊόντος τους, προδίδουν πολλές φορές το πόσο απελπισμένοι είναι, και το πόσο ανάγκη έχουν να πετύχουν αυτήν την συνεργασία ή την πώληση, προσπαθώντας να πείσουν τον υποψήφιο συνεργάτη ή τον υποψήφιο πελάτη τους. Και αυτό κάνει “μπαμ” στον άλλον και του προκαλεί μία τάση για απόρριψη ψυχολογικά.

Παραμείνετε ενθουσιώδεις μεν αλλά και ήρεμοι δε. Διατηρήστε την κυριαρχία σας στην συζήτηση και μην προσπαθείτε να πείσετε ή να πιέσετε τον συνομιλητή σας. Του βγάζετε αυτομάτως υποσυνείδητα μία άρνηση, την οποία ούτως ή άλλως έχουμε όλοι μας όταν μας κάνουνε μία πρόταση για πρώτη φορά. Πόσο μάλλον όταν νιώθουμε ότι μας πιέζουν ή ότι μας πολιορκούν. Νομίζουμε υποσυνείδητα ότι ο άλλος κάτι θέλει από εμάς. Ότι θέλει να μας “εξαπατήσει”. Κάτι θέλει από εμάς. Όλα αυτά γίνονται ενστικτωδώς και υποσυνείδητα.

Είναι πολύ σημαντικό όταν προτείνετε μία συνεργασία ή μία πώληση ενός προϊόντος σε κάποιον, να μην του δείχνετε ότι τον έχετε ανάγκη. Κανένας δεν πρόκειται να συνεργαστεί μαζί σας ή να αγοράσει το προϊόν σας εάν εκείνος δεν το χρειάζεται πραγματικά εκείνην την στιγμή που του το προτείνετε.

Και να το κάνει τελικά, ή θα σας βγει ένας πολύ “κακός” συνεργάτης τον οποίο θα πρέπει να κυνηγάτε συνεχώς για να εργαστεί και θα χάσετε πολύ χρόνο μαζί του, ή ένας πελάτης ο οποίος θα ψωνίσει μία φορά από εσάς μόνο και μόνο για να σας “ξεφορτωθεί” λόγω της πίεσης που του έχετε ασκήσει. Ειδικά εάν είναι κάποιος γνωστός σας.

Στους ανθρώπους μας αρέσει να επιλέγουμε εμείς το πότε και το τι θα αγοράσουμε και το από ποιόν θα το αγοράσουμε. Δεν μπορείτε να πείσετε κανέναν για την πολύ καλή επιχειρηματική  ευκαιρία την οποία του προτείνετε ούτε για το φανταστικό προϊόν το οποίο διαθέτετε. Μόνο  ο ίδιος ο εαυτός του μπορεί να τον πείσει.

Στο Δικτυακό Μάρκετινγκ το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να μιλήσετε σε όποιον θέλει να σας ακούσει για τα οικονομικά οφέλη της επιχείρησής σας και για τα οφέλη των προϊόντων σας. Πάντα να αναφέρετε και εμπειρίες δικές σας από τις οικονομικές σας απολαβές (όταν πρόκειται για συνεργασία), και από προϊόντα (όταν πρόκειται για πελάτη) αλλά και τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων και στους 2 τομείς.

Τα “τεχνικά χαρακτηριστικά” της επιχείρησης σας (μάρκετινγκ πλαν κ.α.), προϊόντα (αυτή η Βιταμίνη κάνει αυτό κ.α.) περιγράφουν, οι εμπειρίες οι δικές σας και των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα προϊόντα σας είναι αυτές που “πουλάνε”. Αυτές αγοράζει ο άλλος. Όποιος είναι έτοιμος να αξιοποιήσει την πληροφορία την οποία του δίνετε (είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτόν) και σας εμπιστευθεί, θα αγοράσει απόμόνος του  το προϊόν σας ή την επαγγελματική συνεργασία την οποία του προτείνετε. Εάν δεν τον κινεί κάποια προσωπική του ανάγκη ή επιθυμία, δεν πρόκειται να “αγοράσει” αυτό που του προτείνετε, όσο καλά επιχειρήματα και να έχετε και όσο και να προσπαθείτε, οπότε σε αυτήν την περίπτωση, απλά κλείστε με όμορφο τρόπο τη συζήτηση και προχωρείστε στον επόμενο.

Όσον αφορά το επιχειρηματικό κομμάτι, εάν πραγματικά πιστέψει ότι εάν συνεργαστεί μαζί σας θα πετύχει και είναι και η κατάλληλη στιγμή για εκείνον να ασχοληθεί με κάτι σαν και αυτό που του προτέινετε τότε θα το κάνει. Πάντα στις άμεσες πωλήσεις (Δικτυακό Μάρκετινγκ) ο υποψήφιος πελάτης,  ή ο υποψήφιος συνεργάτης, εκτός από το προϊόν σας ή την επιχειρηματική σας πρόταση “αγοράζει” και ζυγίζει και εσάς. Την εμπιστοσύνη την οποία μπορεί να σας δείξει ως συνεργάτη ή ως πωλητή.

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μπορείτε να βάλετε το e-mail σας πάνω δεξιά στο blog για να λαμβάνετε ενημερώσεις για παρόμοια νέα άρθρα αυτόματα στο e-mail σας. Επίσης μπορείτε να κάνετε και ένα like στην fan page μου https://www.facebook.com/EliasGratsiasMlmEducationSupportCentre στην οποία επίσης θα μπoρείτε να βρίσκετε χρήσιμες πληροφορίες πάνω στο Δικτυακό Μάρκετινγκ