ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ – 7 μυστικά για καλύτερη επικοινωνία

ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ – 7 μυστικά για καλύτερη επικοινωνία

Το Δικτυακό Μάρκετινγκ είναι η επιχείρηση της επικοινωνίας. Όταν με ρωτάνε με τι ασχολείσαι, απαντώ “Ασχολούμαι με τους ανθρώπους, με τις ανάγκες τους και με τις επιθυμίες τους. Τους βοηθάω να τις εκπληρώσουν”.

secrets 2

Το Δικτυακό Μάρκετινγκ, εκτός από διαφορετικός τρόπος διανομής προϊόντων στην αγορά, (διαφήμιση στόμα με στόμα), είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο για να πετύχει κάποιος την όποια ποιότητα ζωής επιθυμεί, ή για να εκπληρώσει κάποιες ανάγκες ή επιθυμίες του.

Ως εργασία ανθρωπίνων σχέσεων στο Δικτυακό Μάρκετινγκ μαθαίνουμε πολλά πράγματα για τους ανθρώπους, και μαθαίνουμε να γινόμαστε καλύτεροι στην επικοινωνία μας με αυτούς. Με απλά λόγια μαθαίνουμε να ακούμε τους άλλους ανθρώπους και γινόμαστε καλύτεροι και πιο κοινωνικοί άνθρωποι.

Ας δούμε λοιπόν 7 μυστικά για καλύτερη επικοινωνία τα οποία θα σας βοηθήσουν στο να επικοινωνείτε με τους ανθρώπους πιο αποτελεσματικά και να συνδέεστε μαζί τους πιο εύκολα μιας και στο Δικτυακό Μάρκετινγκ το βασικό μας «κεφάλαιο» είναι οι άνθρωποι.

Οι παρακάτω συμβουλές επικοινωνίας προέρχονται από το βιβλίο «Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρρεάζεις τους ανθρώπους» του Dale Carnegie (εκδόσεις Κλειδάριθμος)

  1. Να ενδιαφέρεσαι με ειλικρίνεια για τους άλλους ανθρώπους. Μπορείς να κάνεις περισσότερους φίλους μέσα σε 2 μήνες δείχνοντας ειλικρινές ενδιαφέρον για τους άλλους παρά σε 2 χρόνια προσπαθώντας να κάνεις τους άλλους να ενδιαφερθούν για εσένα.
  2.  Να χαμογελάς. Οι αρχαίοι Κινέζοι ήταν άνθρωποι σοφοί και είχαν μία παροιμία που λέει: «Άνθρωπος χωρίς χαμογελαστό πρόσωπο δεν πρέπει να ανοίγει μαγαζί».
  3. Να θυμάσαι ότι για κάθε άνθρωπο, το όνομά του είναι ο πιο γλυκός και πιο σημαντικός ήχος σε οποιαδήποτε γλώσσα του κόσμου. Ο Φραγκλίνος Ντ. Ρούσβελτ γνώριζε ότι ένας από τους πιο απλούς, πιο φανερούς και πιο σπουδαίους τρόπους να κερδίζεις την καλή θέληση των άλλων είναι να θυμάσαι ονόματα και να κάνεις τους ανθρώπους να αισθάνονται σημαντικοί.
  4. Να είσαι καλός ακροατής. Να ενθαρρύνεις τους άλλους να μιλούν για τον εαυτό τους. Αν θέλεις να γίνεις καλός συζητητής, μάθε να είσαι προσεκτικός ακροατής. Για να είσαι ενδιαφέρων, να ενδιαφέρεσαι. Να ρωτάς πράγματα που οι άλλοι ευχαριστιούνται να τα απαντούν. Ενθάρρυνε τους να σου μιλούν για τον εαυτό τους και για τα κατορθώματά τους.
  5. Να μιλάς στον άλλον για πράγματα που τον ενδιαφέρουν. Αν καταφέρεις να μιλάς στους άλλους από την οπτική γωνία των δικών τους ενδιαφερόντων, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αμοιβαία ωφέλιμο.
  6. Να κάνεις τους άλλους να αισθάνονται σημαντικοί – και να το κάνεις με ειλικρίνεια. Όπως θέλετε να σας φέρονται οι άλλοι να τους φέρεστε και εσείς.
  7. Να προσπαθείς με ειλικρίνεια να βλέπεις τα πράγματα από την οπτική γωνία του άλλου. Η συνεργατικότητα στη συζήτηση επιτυγχάνεται όταν δείξεις ότι θεωρείς τις ιδέες και τα συναισθήματα του άλλου εξίσου σημαντικά με τα δικά σου.

Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε!

Μέσω των εικονιδίων που υπάρχουν στην δεξιά στήλη του blog μπορείτε να συνδεθείτε μαζί μου με διάφορους τρόπους μέσω των Κοινωνικών Δικτύων (Facebook, Twitter, You Tube κ.α.)

Εάν βρήκατε χρήσιμο αυτό το άρθρο μοιραστείτε το ελεύθερα σε άλλα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Υπάρχουν τα ανάλογα κουμπιά κάτω από αυτό το άρθρο.

Για να λαμβάνετε απευθείας στο e-mail σας κάθε νέα συμβουλή ή χρήσιμη πληροφορία την οποία αναρτώ σε αυτό το blog συμπληρώστε το e-mail σας στην φόρμα που θα βρείτε σε αυτό το link: http://mistika-kai-simvoules.weebly.com/

Στην επιτυχία σας!

Ηλίας Γρατσίας