Οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τι μπορείτε να κάνετε

• Οικονομική κρίση στην Ελλάδα

 • Ολοκληρωτική καταστροφή ή άνοιγμα νέων δυνατοτήτων για φρέσκες ιδέες;

 • Υπάρχουν διαφορετικές οπτικές γωνίες ή δεν υπάρχουν;

 • Υπάρχουν λύσεις;

positive versus negative 1 Από το 2008 άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες της επερχόμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ξεκίνησαν να βουίζουν από την Αμερική σιγά – σιγά και τώρα πλέον από σιγανούς ψιθύρους, έχει μετατραπεί ο ήχος αυτός σε ένα ηχητικό τσουνάμι – ντόμινο στην χώρα μας αλλά και σε όλο το παγκόσμιο στερέωμα.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε όλον τον κόσμο και τις αδικίες που γίνονται, ας αλλάξουμε τουλάχιστον τη δική μας ζωή προς το καλύτερο. Δεν οφελεί κανέναν το να υποφέρουμε. Μόνο αν είμαστε υγιείς και  έχουμε ευημερία μπορούμε να βοηθήσουμε και τους άλλους. Μπορώ εγώ σαν Ηλίας να αλλάξω το πρόβλημα του 3ου κόσμου; Όχι. Μπορώ να συνεισφέρω με μία δωρεά ή κάποια άλλη εθελοντική κίνηση. Να το αλλάξω όμως δεν μπορώ. Αν λέγοντας αυτήν την φράση νιώθετε ενοχικά, μάλλον χρειάζετε να διαβάσετε ορισμένα βιβλία προσωπικής ανάπτυξης όπως ΑΥΤΟ για να μπορέσετε να δείτε τι σας κρατάει μακριά από την προσωπική σας ευτυχία και ευημερία.

Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι αυτό που ονομάζουμε οικονομική κρίση εμείς του Δυτικού κόσμου, πλήττει τις χώρες του 3ου κόσμου και άλλες πολλές χώρες εδώ και πολλά χρόνια τώρα.  Άνθρωποι που πεθαίνουν από υποσιτισμό και έλλειψη φαρμάκων υπάρχουν χρόνια και ζαμάνια! Απλά τώρα ίσως ήρθε και η σειρά μας. Ελπίζω πως όχι και ελπίζω κάποια στιγμή να επικρατήσει η ισότητα στις ευκαιρίες για όλον τον κόσμο και όχι άλλοι να γεννιούνται στην κόλαση και άλλοι στον παράδεισο.

Σκοπός αυτού του κειμένου δεν είναι όμως τώρα να κάνω κριτική στα όρια της ανθρώπινης συνείδησης και τον ηθικό της ρατσισμό, αλλά στο να εξετάσω το αν μία οικονομική κρίση ή γενικότερα οποιαδήποτε άλλη κρίση στη ζωή μας μπορεί να είναι εκτός από πιθανή καταστροφή και μία δυνατότητα για θετικές αλλαγές στη ζωή μας.

Υπάρχουν διαφορετικές οπτικές γωνίες ή δεν υπάρχουν;

Είναι γνωστό και κοινώς αποδεκτό ότι υπαρχουν διαφορετικές θεάσεις, ερμηνείες και οπτικές γωνίες σε κάθε γεγονός που συμβαίνει. Η αντικειμενικότητα είναι κάτι σχετικό. Π.χ. ο χωρισμός από μία σχέση μπορεί να επιφέρει την αυτοκτονία σε κάποιον και την αναγέννηση σε κάποιον άλλον, η απόλυση από μία εργασία μπορεί να είναι καταστροφή για κάποιον, μπορεί όμως να μετατραπεί σε  ευκαιρία και δυνατότητα για αφύπνιση και επαναπροσδιορισμό στόχων, επιθυμιών, τρόπου ζωής και επανεκπαίδευση από κάποιον άλλον. Όλα είναι σχετικά λοιπόν. differnet view Η ερμηνεία και η αντιμετώπιση ενός ίδιου ακριβώς γεγονότος από έναν άνθρωπο, μπορεί να καταστρέψει την  ζωή του και το ίδιο ακριβώς γεγονός να κάνει έναν άλλον να μεγαλουργήσει και να δημιουργήσει μία καινούρια και καλύτερη ζωή. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό η ζωή μας είναι στα χέρια μας. Κατά έναν πολύ μεγάλο βαθμό μάλιστα. Ακόμη και στα θέματα υγείας εν μέρει. Π.χ. Εάν δεν τρέφομαι σωστά και καπνίζω είναι πιο πιθανό να αποκτήσω προβλήματα υγείας.

Έτσι λοιπόν 2 περιπτώσεις υπάρχουν μέσα από τα γεγονότα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Μέσα από την οικονομική κρίση που βιώνουμε. Ή θα αφήσουμε την κρίση να μας διαλύσει ψυχολογικά και να μας καταστρέψει, ή θα προσπαθήσουμε να την δούμε ως κάτι θετικό! Ως μία ευκαιρία και μία δυνατότητα για αλλαγή στη ζωή μας προς το καλύτερο!  Όποια αλλάγή και αν είναι αυτή! Όποια θέλει ο καθένας. Άλλος θα φύγει στο χωριό του και θα ξεκινήσει να καλλιεργεί τη ξεχασμένη γη των προγόνων του. Θα σκεφθεί μία καινούρια ιδέα η οποία να ταιριάζει στην εποχή του. Δεν είναι οι ίδιες ιδέες καλές για όλες τις εποχές. Κάποτε ήταν η οικοδομή, τα κινητά κ.α. Τώρα είναι τα βιολογικά, οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας κ.α. Ζούμε γενικά σε μία εναλλακτική εποχή με πολλές αλλαγές.

Επίσης σίγουρα στην εποχή μας μία πολύ καλή ιδέα είναι η αξιοποίηση του ίντερνετ για εισόδημα. Μπορεί λοιπόν, μέσα στην κρίση, να σκεφτεί κάποιος κάτι άλλο, έξυπνο – διαφορετικό – δημιουργικό να κάνει το οποίο να του δώσει μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Όλες οι εποχές έχουν τις ευκαιρίες τους. Για όσους έχουν αντανακλαστικά και είναι αγωνιστές. Μπορεί μία ξαφνική αλλαγή όπως την τωρινή οικονομική κρίση να την μετατρέψει κάποιος σε μία καλύτερη ζωή από αυτήν που είχε προ οικονομικής κρίσης.

Η γη δεν σταματάει να γυρίζει. Η ζωή συνεχίζεται. Υπάρχουν πάντα λύσεις!

Είναι φυσικός νόμος ότι μία καταστροφή επιφέρει πάντα μία καινούρια γέννηση. Και ο άνθρωπος έτσι επικράτησε πάνω στον πλανήτη γη. Έπεσε ένας μετεωρίτης με αποτέλεσμα να εξολοθρευθούν οι δεινόσαυροι και σιγά-σιγά να μπορέσει να εξελιχθεί το είδος μας και να επικρατήσει στον πλανήτη. half full

Υπάρχουν λύσεις;

Εγώ προσωπικά σύμφωνα με τα σημεία των καιρών, και παρακολουθώντας τι γίνεται γύρω μου στην αγορά εργασίας τα τελευταία 4 χρόνια ασχολούμαι με αυτό που θεωρώ εργασία του μέλλοντος. Δημιουργώ εισόδημα από το σπίτι μου και από τον υπολογιστή μου μέσω Δικτυακού και Affiliate marketing.

Λόγω του διαδικτύου στην εποχή μας υπάρχουν πολύ καλύτερες προτάσεις από την μισθωτή εργασία και από την κλασική επιχειρηματικότητα. Το ίντερνετ έχει επιφέρει απίστευτες αλλαγες στην αγορά και έχει δημιουργήσει απίστευτες δυνατότητες σε όποιον έχει ανοιχτά τα αυτιά του, τα μάτια του και θέλει να βρει μία λύση σε ότι συμβαίνει γύρω του. Σε όποιον θέλει να κάνει μία καινούρια αρχή, να επανεκπαιδευτεί, και πάνω στην καταστροφή αυτή να δημιουργήσει κάτι καινούριο και πολύ καλύτερο από αυτό που ζούσε μέχρι τώρα.

Μέσω του Δικτυακού Μάρκετινγκ και του Affiliate Marketing μπορείτε να κάνετε μία καινούρια αρχή αρκεί φυσικά να βρείτε τον κατάλληλο άνθρωπο με τον οποίο να συνεργαστείτε, να ταιριάζουν τα “χνώτα” σας και να μπορέσει αυτός να σας οδηγήσει βήμα – βήμα στην επίτυχία σας.

Χρειάζομαι εκπαίδευση για να ασχοληθώ με το Δικτυακό Μάρκετινγκ ή με το Affiliate Marketing;

Εκπαίδευση χρειαζόμαστε σε όλα τα αντικείμενα εργασίας. Πρώτα εκπαιδευόμαστε και μετά σιγά – σιγά αυτή η εκπαίδευση σε συνδυασμό με την εμπειρία που αποκτούμε στην πορεία της ενασχόλησης μας, μας φέρνει και τα ανάλογα εισοδήματα και την ανάλογη επιτυχία. Έτσι δεν γίνεται και με τις σπουδές; Πρώτα εκπαιδευόμαστε σε ένα αντικείμενο για πολλά χρόνια, και μετά βγαίνουμε στην αγορά εργασίας για να αποκτήσουμε εμπειρία στο αντικείμενο αυτό, και να καταφέρουμε σε συνδυασμό με τη γνώση που έχουμε, να διεκδικήσουμε όσο μεγαλύτερες αμοιβές μπορούμε για την προσφορά μας στην κοινωνία. (Έτσι μας έχει μάθει η κοινωνία μας). Το ίδιο ισχύει και για ένα τεχνικό επάγγελμα που ισως κάποιος δεν το έχει σπουδάσει αλλά το έχει μάθει δίπλα σε κάποιον άλλον. Π.χ. Υδραυλικός. Γενικά η εκπαίδευση στη ζωή δεν σταματάει ποτέ!

Πάνω στο αντικέιμενο μου, το οποίο είναι το Δικτυακό και Internet Marketing, εγώ προσωπικά έχω εκπαιδευτεί μέσω σεμιναρίων και βιβλίων που έχω διαβάσει στην αγγλική και στην ελληνική γλώσσα. Μερικά από αυτά μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Αυτό είναι το ρεύμα της εποχής, αυτό ακολουθώ. Ο Δαρβίνος έχει πει χαρακτηριστικά ότι δεν είναι τα πιο έξυπνα ή τα πιο δυνατά τα είδη που τελικά επιβιώνουν στη φύση, αλλά αυτά που μπορούν και προσαρμόζονται καλύτερα.

Αυτό λοιπόν κάνω και εγώ. Δεν το βάζω κάτω και αναζητώ συνέχεια καινούριες λύσεις για τα όποια προβλήματά μου παρουσιάζονται στη ζωή μου. Προσπαθώ συνέχεια για το καλύτερο, χωρίς να πτοούμαι από τις καθημερινές δυσκολίες.

Εσείς τι κάνετε καθημερινά για να προσαρμοστείτε στις νέες συνθήκες ζωής και να καλυτερεύσετε τη ζωή σας; Αν περιμένετε να κάνει κάποιος άλλος για εσάς κάτι, η κυβέρνηση ή οποιοσδήποτε άλλος, πολύ λυπάμαι αλλά μάλλον θα σας απογοητεύσω. Χρειάζεται να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας, και στην εποχή μας είναι πολύ πιο εφικτό από ότι ήταν παλιότερα, λόγω του Ίντερνετ.


Αξίζεις Ελευθερία.

Αξίζεις Ευτυχία.

Αξίζεις Αφθονία.


Εάν σου άρεσε αυτό το post και το βρήκες βοηθητικό, άφησε το σχόλιο σου και μοιράσου το με τους ανθρώπους που πιστεύεις ότι θα τους ενδιαφέρει, μέσω των κουμπιών Share στα Social Media που θα βρείς κάτω από αυτό το post.
Στην επιτυχία σου και στην αφθονία σε όλους τους τομείς της ζωής σου!
Ηλίας Γρατσίας
elias gratsias blog photo new
Συνδεθείτε μαζί μου στα Social Media 
facebook button 2  twitter button  linkedin button  you tube  pinterest button   blog 2
Friend me at skype: elias.gratsias
E-mail me at: ilias_dn@yahoo.gr

Fan Page 1  elias gratsias like us on facebook Fan Page 2  like us on facebook 2

2 thoughts on “Οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τι μπορείτε να κάνετε

  1. Roussos Nikolaos

    Πολύ ενδιαφέρον άρθρο κύριε Ηλία Γρατσία.Να είστε καλά και να μας ενημερώνετε και να μας δημιουργείτε προκλήσεις για να ακολουθήσουμε τον δρόμο προς την επιτυχία !!!!!!!!!!!!!

  2. eliasgratsiasincomesolutions

    Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Ρούσσο για τα καλά σας λόγια. Η επιτυχία προϋποθέτει επιμονή, υπομονή, γνώση, δράση και πραγματικά είναι στο χέρι του καθενός να διαλέξει τον δρόμο του και να πετύχει σε ότι θέλει στη ζωή του. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο λιμνάζουσες καταστάσεις. Το μοναδικό αδιέξοδο είναι οτιδήποτε μη αναστρέψιμο μπορεί να μας συμβεί όπως π.χ. ο θάνατος. “Dum spiro spero” (Όσο αναπνέω θα ελπίζω). “Respondeo ergo sum” (Ενεργώ άρα υπάρχω)

Comments are closed.